Az almák csumáját kivágjuk és hurkapálcát szúrunk bele, minél mélyebben.
2
A vizet a cukorral, a mézzel és az ételfestékkel elkezdjük főzni, és forrástól számítva kb. fél óráig főzzük kis lángon. Ha már egy kanálra rátapad a szirup, tűzről levéve kb. 5 percig állni hagyjuk.
3
Egy tálcát vagy sütőpapírt kivajazunk, és erre tesszük a szirupban megforgatott almákat száradni.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
6 db
alma
25 dkg
kristálycukor
1 dl
víz
0.1 dl
akácméz
1 teáskanál
piros ételfesték
Előkészítés
1
Az almák csumáját kivágjuk és hurkapálcát szúrunk bele, minél mélyebben.
2
A vizet a cukorral, a mézzel és az ételfestékkel elkezdjük főzni, és forrástól számítva kb. fél óráig főzzük kis lángon. Ha már egy kanálra rátapad a szirup, tűzről levéve kb. 5 percig állni hagyjuk.
3
Egy tálcát vagy sütőpapírt kivajazunk, és erre tesszük a szirupban megforgatott almákat száradni.