Fűszeres sült karfiol
Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Előétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 fej
Karfiol
ízlés szerint
Só, bors
2 evőkanál
San Fabio extra szűz olívaolaj
2 evőkanál
Mai Tai szójaszósz
1 teáskanál
Füstölt fűszerpaprika
1 teáskanál
Fokhagymapor
1 mokkáskanál
Római kömény
Mártogatós
1 pohár
Sissy joghurt
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Fokhagymapor
Előkészítés
1
A fűszeres sült karfiolhoz először a karfiolt rózsáira szedjük, a torzsarészt kis darabokra vágjuk. Egy keverőtálba szórjuk a rózsákat és sózzuk, borsozzuk.
2
Az olívaolajban elkeverjük a szójaszószt és a fűszereket is.
3
Ezzel a fűszeres keverékkel leöntjük a karfiolrózsákat, alaposan összeforgatjuk és sütőpapíros tepsire terítjük.
4
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
5
A joghurtba ízlés szerint fokhagymaport szórunk, összekeverjük és a karfiol mellé tálaljuk.