Vendégváró pókfalatok


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 200 g
    PENNY kristálycukor
  • 100 g
    Sissy teavaj
  • 350 ml
    Sissy tej
  • 500 g
    Salty sós perec
  • 150 g
    Salty sós pálcika
  • 100 g
    Chocola fehércsokoládé

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Első lépésként gyakorlatilag egy karamellás tejet fogunk készíteni. Ehhez először vékonyan beszórjuk a kiválasztott lábasunk alját cukorral, és lassan, alacsony-közepes hőfokon elkezdjük felolvasztani. Ha elolvadt a cukor és már kezd egy kis színe lenni, mehet hozzá még egy adag kristálycukor, és ha ez is elolvadt, jöhet a következő adag – mindaddig, amíg el nem fogy a cukor, és egy szép karamellt kapunk. Ez az úgynevezett száraz karamell, aminek nagy előnye, hogy nem kell kevergetni.
  2. 2 lépés
    A megbarnult cukorhoz mehet a vaj (maradjon ki egy kicsi a fehércsokoládé olvasztáshoz), aztán ha ez felolvadt, akkor a tej is, és az egészet addig kavargatjuk, ameddig homogén szószt kapunk. A karamellalapot félretesszük hűlni, addig pedig ledaráljuk a sós perecet egy késes aprítóban.
  3. 3 lépés
    Mehet a perecdarához a karamellás alap, jól összegyúrjuk, aztán elkezdünk diónyi gombócokat formázni belőle. Ha kicsit morzsálódós, törős a kekszes téma, adhatunk hozzá egy kevés tejet.
  4. 4 lépés
    A ropikat háromba törjük és beleszúrjuk a gombócokba.
  5. 5 lépés
    A fehércsokoládét egy kis vajjal megolvasztjuk, amiből a pókokra apró szemeket csepegtetünk.
  6. 6 lépés
    A kész perecpókokat érdemes 20 percet pihentetni a hűtőben, mielőtt tálalnánk, hogy összeérjenek az ízek.

Hasonló receptek