Első lépésként gyakorlatilag egy karamellás tejet fogunk készíteni. Ehhez először vékonyan beszórjuk a kiválasztott lábasunk alját cukorral, és lassan, alacsony-közepes hőfokon elkezdjük felolvasztani. Ha elolvadt a cukor és már kezd egy kis színe lenni, mehet hozzá még egy adag kristálycukor, és ha ez is elolvadt, jöhet a következő adag – mindaddig, amíg el nem fogy a cukor, és egy szép karamellt kapunk. Ez az úgynevezett száraz karamell, aminek nagy előnye, hogy nem kell kevergetni.
2
2 lépés
A megbarnult cukorhoz mehet a vaj (maradjon ki egy kicsi a fehércsokoládé olvasztáshoz), aztán ha ez felolvadt, akkor a tej is, és az egészet addig kavargatjuk, ameddig homogén szószt kapunk. A karamellalapot félretesszük hűlni, addig pedig ledaráljuk a sós perecet egy késes aprítóban.
3
3 lépés
Mehet a perecdarához a karamellás alap, jól összegyúrjuk, aztán elkezdünk diónyi gombócokat formázni belőle. Ha kicsit morzsálódós, törős a kekszes téma, adhatunk hozzá egy kevés tejet.
4
4 lépés
A ropikat háromba törjük és beleszúrjuk a gombócokba.
5
5 lépés
A fehércsokoládét egy kis vajjal megolvasztjuk, amiből a pókokra apró szemeket csepegtetünk.
6
6 lépés
A kész perecpókokat érdemes 20 percet pihentetni a hűtőben, mielőtt tálalnánk, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
200 g
PENNY kristálycukor
100 g
Sissy teavaj
350 ml
Sissy tej
500 g
Salty sós perec
150 g
Salty sós pálcika
100 g
Chocola fehércsokoládé
Előkészítés
1
1 lépés
Első lépésként gyakorlatilag egy karamellás tejet fogunk készíteni. Ehhez először vékonyan beszórjuk a kiválasztott lábasunk alját cukorral, és lassan, alacsony-közepes hőfokon elkezdjük felolvasztani. Ha elolvadt a cukor és már kezd egy kis színe lenni, mehet hozzá még egy adag kristálycukor, és ha ez is elolvadt, jöhet a következő adag – mindaddig, amíg el nem fogy a cukor, és egy szép karamellt kapunk. Ez az úgynevezett száraz karamell, aminek nagy előnye, hogy nem kell kevergetni.
2
2 lépés
A megbarnult cukorhoz mehet a vaj (maradjon ki egy kicsi a fehércsokoládé olvasztáshoz), aztán ha ez felolvadt, akkor a tej is, és az egészet addig kavargatjuk, ameddig homogén szószt kapunk. A karamellalapot félretesszük hűlni, addig pedig ledaráljuk a sós perecet egy késes aprítóban.
3
3 lépés
Mehet a perecdarához a karamellás alap, jól összegyúrjuk, aztán elkezdünk diónyi gombócokat formázni belőle. Ha kicsit morzsálódós, törős a kekszes téma, adhatunk hozzá egy kevés tejet.
4
4 lépés
A ropikat háromba törjük és beleszúrjuk a gombócokba.
5
5 lépés
A fehércsokoládét egy kis vajjal megolvasztjuk, amiből a pókokra apró szemeket csepegtetünk.
6
6 lépés
A kész perecpókokat érdemes 20 percet pihentetni a hűtőben, mielőtt tálalnánk, hogy összeérjenek az ízek.