Vaníliapudingos csiga


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

3 evőkanál
PENNY mazsola
100 ml
Sütőrum
1 csomag
PENNY READY leveles tészta
40 gramm
PENNY vaníliás pudingpor
4 evőkanál
PENNY kristálycukor
30 gramm
Sissy teavaj
1 darab
Tojás

Előkészítés

1
A vaníliapudingos csiga a rumos mazsolától lesz még extrább. Ehhez a mazsolát egy tálba tesszük, és nyakon öntjük a rummal, majd félretesszük.
2
A tejből egy keveset teszünk egy gyorsforralóba, majd elkeverjük benne a pudingport. Ha már csomómentesre kevertük, felöntjük a maradék tejjel, és elkeverjük benne a cukrot.
3
Közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. Ha felforrt, és be is sűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vajat és a lecsöpögtetett mazsolát. A tetejére terítünk egy folpackot, és hagyjuk kissé kihűlni. A fóliára azért van szükség, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
4
A tésztát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a pudingot, majd a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, így elérve a csigaformát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha kissé eldeformálódnak a csigák, az ujjunkkal megformázzuk, arra törekedve, hogy minél szebb, kerek formájuk legyen.
5
Sütés előtt lekenjük a csigákat a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek