Színes bulgursaláta, pirított gombával


Elkészítés teljes ideje
25 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 db
    kaliforniai paprika
  • 10 db
    koktélparadicsom
  • 5 db
    MyBio csiperkegomba
  • 1 db
    lilahagyma
  • 4 ek
    San Fabio olívaolaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 5 dl
    víz
  • 200 g
    bulgur
  • 3 tk
    San Fabio balzsamecet
  • 3 g
    PENNY aprított petrezselyem levél

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elkészült, tálalásig hagyjuk kihűlni.
  2. 2 lépés
    A paprikákat és a paradicsomokat tetszés szerint, falatnyi darabokra vágjuk. A saláta összeállításáig félretesszük.
  3. 3 lépés
    A gombákat és a lila hagymát felszeleteljük, majd kevés olívaolajon lepirítjuk őket. Ízesítjük sóval, borssal, a saláta összeállításáig félretesszük.
  4. 4 lépés
    Egy nagy tálban összekeverjük a fent előkészített hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, petrezselyemmel megszórva alaposan átforgatjuk, hogy jól elkeveredjenek az ízek.

Hasonló receptek