1. home
  2. Receptek
  3. Sajtos tócsni

Sajtos tócsni


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
49 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Díszít / falatozás

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

650 gramm
Burgonya
ízlés szerint
Só, bors
50 gramm
Sissy trappista sajt
60 gramm
PENNY finomliszt
1 darab
Tojás
1 gerezd
Fokhagyma
3 evőkanál
PENNY étolaj

Tálalás
100 gramm
Sissy trappista sajt
350 gramm
Sissy tejföl
ízlés szerint
Fokhagyma

Előkészítés

1
A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen.
2
Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz.
3
Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.
4
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
5
Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és ízlés szerint frissen aprított petrezselyemmel.

Hasonló receptek