A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A sajtos-tejfölös nokedli elkészítésének első pontjaként feltesszük a vizet melegedni egy nagyobb lábasba, amibe majd a nokedlit kiszaggatjuk, és csak, amikor elkezd forrni, akkor keverjük be a nokedlitésztát.
2
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Enyhén sós, bő lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kb. 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és enyhén átmossuk. Elkeverjük benne a tejfölt és a lereszelt sajt felét, majd egy süthető formába tesszük.
3
A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére – ez kb. 15 perc.
4
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
200 gramm
PENNY finomliszt
1 db
Tojás
149 ml
Kékforrás ásványvíz
248 gramm
Sissy 20% tejföl
200 gramm
Sissy trappista sajt
ízlés szerint
Só
ízlés szerint
lilahagyma, petrezselyem
Előkészítés
1
A sajtos-tejfölös nokedli elkészítésének első pontjaként feltesszük a vizet melegedni egy nagyobb lábasba, amibe majd a nokedlit kiszaggatjuk, és csak, amikor elkezd forrni, akkor keverjük be a nokedlitésztát.
2
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Enyhén sós, bő lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kb. 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és enyhén átmossuk. Elkeverjük benne a tejfölt és a lereszelt sajt felét, majd egy süthető formába tesszük.
3
A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére – ez kb. 15 perc.
4
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel.