1. home
  2. Receptek
  3. Rozmaringos fehérboros házi májas

Rozmaringos fehérboros házi májas


Elkészítés teljes ideje
75 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 ek
Sissy teavaj
1 csomó
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
lilahagyma
1 ek
kacsazsír
500 g
Kedvenc Hentese friss csirkemáj
2 tk
PENNY morzsolt rozmaring
2 tk
PENNY őrölt fehérbors
0.5 dl
Pillangós száraz fehérbor

Előkészítés

1
Az újhagymát karikára, a lilahagymát apró kockára vágjuk, majd egy lábasban némi zsiradékon üvegesre pároljuk. A fokhagymát karikára vágjuk.
2
Ezután a lábasba tesszük a megmosott májat, a fokhagymát, a rozmaringot is. Fehér borsozzuk és felöntjük fehérborral. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütjük. Amikor a máj megsült, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!
3
Ha a máj elkészült, kihűtjük, majd egy botmixer segítségével és a vaj hozzáadásával pépesítjük.
4
Friss kenyérrel tálaljuk. Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a pép tetejére.

Hasonló receptek