Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.
3
Tegyük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a joghurtot, zúzott fokhagymát, citromlevet, sót, őrölt fehér borsot, az aprított petrezselyem zöldet és olívaolajat. Alaposan keverjük össze, majd tálaljuk.
4
Tipp:
Pirítsunk tökmagot vagy pisztáciát, majd tálaláskor szórjuk meg a salátát, így növelhetjük élelmi rost tartalmát és létfontosságú zsírsavakat juttathatunk szervezetünkbe.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
3 db
közepes padlizsán
2
gerezd fokhagyma
5 dl
görög joghurt
1 ek
olívaolaj
0.5
citrom leve
1 csokor
friss petrezselyem
só
fehér bors
Előkészítés
1
A padlizsánokat félbe vágjuk, grillen megsütjük.
2
Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.
3
Tegyük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a joghurtot, zúzott fokhagymát, citromlevet, sót, őrölt fehér borsot, az aprított petrezselyem zöldet és olívaolajat. Alaposan keverjük össze, majd tálaljuk.
4
Tipp:
Pirítsunk tökmagot vagy pisztáciát, majd tálaláskor szórjuk meg a salátát, így növelhetjük élelmi rost tartalmát és létfontosságú zsírsavakat juttathatunk szervezetünkbe.