Padlizsán saláta


Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel
Energia / adag: 78 kcal, Fehérje: 3,5 g, Szénhidrát: 7,2 g, Zsír: 3,6 g, Rost: 2,5 g

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 db
    közepes padlizsán
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 5 dl
    görög joghurt
  • 1 ek
    olívaolaj
  • 0.5
    citrom leve
  • 1 csokor
    friss petrezselyem
  • fehér bors

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A padlizsánokat félbe vágjuk, grillen megsütjük.
  2. 2 lépés
    Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.
  3. 3 lépés
    Tegyük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a joghurtot, zúzott fokhagymát, citromlevet, sót, őrölt fehér borsot, az aprított petrezselyem zöldet és olívaolajat. Alaposan keverjük össze, majd tálaljuk.
  4. 4 lépés

    Tipp:

    Pirítsunk tökmagot vagy pisztáciát, majd tálaláskor szórjuk meg a salátát, így növelhetjük élelmi rost tartalmát és létfontosságú zsírsavakat juttathatunk szervezetünkbe.

Hasonló receptek