A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
2
2 lépés
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük a feldarabolt sárgarépát, majd sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd ráöntjük a vizet, jól elkavarva.
3
3 lépés
Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután ráöntjük a frissen facsart narancs levét, és továbbra is fedő alatt, időnként megkavarva, puhára főzzük. Szükség esetén, ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel.
4
4 lépés
Hagyhatjuk így darabosan is a főzeléket, de le is turmixolhatjuk, kinek, hogy szimpatikusabb.
5
5 lépés
3 evőkanál kivételével, a serpenyőből töltsük ár egy magasabb falú edénybe, és botmixerrel turmixoljuk krémesre. Öntsük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a félretett darabos sárgarépát és szórjunk rá egy marék zöld borsót. Alaposan összekavarjuk, majd visszatesszük a lángra és addig főzzük, amíg a borsó is puha lesz.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 fej
vöröshagyma
70 dkg
sárgarépa
1 tk
aprított gyömbér
1 ek
PENNY napraforgó-étolaj
ízlés szerint
só, bors
2 dl
víz
20 g
Sissy teavaj
1.5 dl
PENNY TO GO narancslé
5 dkg
Zöldségeskert zöldborsó
Előkészítés
1
1 lépés
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
2
2 lépés
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük a feldarabolt sárgarépát, majd sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd ráöntjük a vizet, jól elkavarva.
3
3 lépés
Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután ráöntjük a frissen facsart narancs levét, és továbbra is fedő alatt, időnként megkavarva, puhára főzzük. Szükség esetén, ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel.
4
4 lépés
Hagyhatjuk így darabosan is a főzeléket, de le is turmixolhatjuk, kinek, hogy szimpatikusabb.
5
5 lépés
3 evőkanál kivételével, a serpenyőből töltsük ár egy magasabb falú edénybe, és botmixerrel turmixoljuk krémesre. Öntsük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a félretett darabos sárgarépát és szórjunk rá egy marék zöld borsót. Alaposan összekavarjuk, majd visszatesszük a lángra és addig főzzük, amíg a borsó is puha lesz.