Narancsos sárgarépafőzelék


Elkészítés teljes ideje
25 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 70 dkg
    sárgarépa
  • 1 tk
    aprított gyömbér
  • 1 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 2 dl
    víz
  • 20 g
    Sissy teavaj
  • 1.5 dl
    PENNY TO GO narancslé
  • 5 dkg
    Zöldségeskert zöldborsó

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
  2. 2 lépés
    Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük a feldarabolt sárgarépát, majd sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd ráöntjük a vizet, jól elkavarva.
  3. 3 lépés
    Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután ráöntjük a frissen facsart narancs levét, és továbbra is fedő alatt, időnként megkavarva, puhára főzzük. Szükség esetén, ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel.
  4. 4 lépés
    Hagyhatjuk így darabosan is a főzeléket, de le is turmixolhatjuk, kinek, hogy szimpatikusabb.
  5. 5 lépés
    3 evőkanál kivételével, a serpenyőből töltsük ár egy magasabb falú edénybe, és botmixerrel turmixoljuk krémesre. Öntsük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a félretett darabos sárgarépát és szórjunk rá egy marék zöld borsót. Alaposan összekavarjuk, majd visszatesszük a lángra és addig főzzük, amíg a borsó is puha lesz.

Hasonló receptek