
Meggyes chiapuding bazsalikommal
Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Cukorkontroll receptek
- Glutenmentes
Készíthető bazsalikom vagy mandulaszórás feltéttel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
0.5 bögre
PENNY Chia mag
2 bögre
MyBIO Rizsital
1.5 bögre
Gyümölcsöskert fagyasztott meggy
0.5 bögre
Kékforrás mentes ásványvíz
1 darab
Citrom
4 evőkanál
PENNY virágméz
-1 ízlés szerint
Friss bazsalikom
ízlés szerint
Gyümölcsöskert szamóca extradzsem
20 gramm
SALTY sós mandula
Előkészítés
1
A meggyes chiapuding elkészítéséhez a chiamagot elkeverjük egy tálban a rizsitallal, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre. Ez idő alatt megszívja magát és „puding” lesz belőle.
2
A fagyasztott meggyet egy kis lábasban felolvasztjuk a vízzel, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet és a bazsalikomleveleket, majd elkeverjük.
3
Addig főzzük, míg fel nem forr, és a meggyek megfonnyadnak. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
4
Ha kész a „pudingunk”, elkezdjük rétegezni: elsőnek jöhet a chiapuding, majd a hamis meggydzsem, és ezt a pohár háromnegyedéig ismételjük.
5
A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, ízlés szerint dzsemet kanalazunk rá, és bazsalikomlevéllel díszítjük.