A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A káposztát megmosom, a torzsát eltávolítva lereszelem. Egy nagy tába teszem, megsózom és állni hagyom kb. 10-15 percet. Miután levet eresztett, a felesleges nedvességet a káposztából kézzel is jól kinyomkodom és leöntöm róla.
2
Utána kevés zsiradékon, borssal, ha kell, még egy kis sóval megdinsztelem folyamatos kevergetés mellett. Főleg fedő nélkül, hogy inkább dinsztelődjön, süljön, mint főjön. Szükség esetén még pótlom a zsiradékot, ha úgy érzem, hogy szükséges. Nagyobb, tapadásmentes edényt, serpenyőt használjunk, amiben könnyen kevergethetjük a káposztát. Ha kész, hűlni hagyom.
3
A káposztát rátesszük a kinyújtott leveles tésztára és egyenletesen eloszlatjuk rajta, úgy, hogy mindenhol legalább 2 cm hagyjunk ki a szélétől. Szorosan feltekerjük a tésztát a szélesebb felétől, majd kb. 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
4
Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe helyezzük a csigákat és hogy egyenletes legyen a tetejük, egy kicsit az ujjainkkal lenyomkodjuk. Forró, 200 fokra előmelegített sütőben (sütőtől függően) 15-20 perc alatt, középső álláson készre sütjük a káposztás csigákat.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
100 dkg
fejes káposzta
ízlés szerint
só, bors
3 ek
PENNY napraforgó-étolaj
1 csomag
PENNY TO GO leveles tészta
Előkészítés
1
A káposztát megmosom, a torzsát eltávolítva lereszelem. Egy nagy tába teszem, megsózom és állni hagyom kb. 10-15 percet. Miután levet eresztett, a felesleges nedvességet a káposztából kézzel is jól kinyomkodom és leöntöm róla.
2
Utána kevés zsiradékon, borssal, ha kell, még egy kis sóval megdinsztelem folyamatos kevergetés mellett. Főleg fedő nélkül, hogy inkább dinsztelődjön, süljön, mint főjön. Szükség esetén még pótlom a zsiradékot, ha úgy érzem, hogy szükséges. Nagyobb, tapadásmentes edényt, serpenyőt használjunk, amiben könnyen kevergethetjük a káposztát. Ha kész, hűlni hagyom.
3
A káposztát rátesszük a kinyújtott leveles tésztára és egyenletesen eloszlatjuk rajta, úgy, hogy mindenhol legalább 2 cm hagyjunk ki a szélétől. Szorosan feltekerjük a tésztát a szélesebb felétől, majd kb. 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
4
Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe helyezzük a csigákat és hogy egyenletes legyen a tetejük, egy kicsit az ujjainkkal lenyomkodjuk. Forró, 200 fokra előmelegített sütőben (sütőtől függően) 15-20 perc alatt, középső álláson készre sütjük a káposztás csigákat.