Házi gombás melegszendvics


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Melegszendvics krém
150 gramm
Laska gomba
150 gramm
Csiperke gomba (fehér vagy barna)
1 fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
2 evőkanál
San Fabio olívaolaj
2 kis doboz
Sissy tejföl 20%
1 mokkáskanál
PENNY morzsolt bazsalikom
1 mokkáskanál
PENNY morzsolt oregánó
ízlés szerint
ízlés szerint
PENNY őrölt fekete bors

Szendvicshez
10 szelet
Kovászos kenyér
10 dkg
Sissy trappista sajt

Előkészítés

1
A gombákat megtisztítjuk (hámozás, mosás) majd felszeleteljük. 
2
A vöröshagymát finomra vágjuk a fokhagymát pedig vékonyra szeleteljük. 
3

Felforrósítunk egy nagy serpenyőt és olívaolajon lepirítjuk a vöröshagymát és fokhagymát.

Majd adjuk hozzá a tejfölt.

4
Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Forrás után, amikor már krémes állagú, hagyjuk kihűlni. 
5
A kenyeret ízlés szerint megkenjük gombakrémmel, megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.
6

TIPP:

A gombakrémet dobozokba adagolva akár fagyasztóban is tárolhatjuk (defrost felengedés).

Hasonló receptek