Hagyományos Görög saláta


Elkészítés teljes ideje
20 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

6 db
paradicsom
1 fél
kígyóuborka
1 fej
lilahagyma
18 db
PENNY fekete olívabogyó
20 dkg
Milkeria feta sajt
2 ek
citromlé
ízlés szerint
só, bors
4 ek
My Bio extraszűz olívaolaj

Előkészítés

1
A megtisztított paradicsomokat nyolcfelé vágjuk. Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, majd felkarikázzuk. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
2
Az előkészített alapanyagokat és az olívabogyót tálba tesszük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felkockázott fetát.
3
Az öntethez simára keverjük a citromlét az olívaolajjal, megsózzuk és megborsozzuk, majd a salátára locsoljuk. A salátát szobahőmérsékleten, felszeletelt kenyérrel is tálalhatjuk.

Hasonló receptek