1. home
  2. Receptek
  3. Tormás répafasírt

Tormás répafasírt


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
vöröshagyma
1 db
szikkadt zsemle
400 g
sárgarépa
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
Czifra csemege torma
30 g
PENNY búzafinomliszt
70 g
PENNY panírmorzsa
2 db
PENNY tojás
ízlés szerint
só, bors
1 tk
PENNY őrölt fűszerkömény
4 tk
PENNY aprított petrezselyem levél
5 dl
PENNY napraforgó-étolaj

Előkészítés

1
A vöröshagymát feldaraboljuk, egy tálba helyezzük.
2
A szikkadt zsemlét beáztatjuk vízbe, majd kinyomjuk belőle a nedvességet és a hagymához rakjuk.
3
A sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük, a fokhagymával és a tormával együtt belerakjuk a tálba.
4
Beleszórjuk a lisztet és a panírmorzsát, hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal, fűszerköménnyel és petrezselyemmel ízesítjük, összegyúrjuk, formázzuk.
5
Serpenyőben olajat hevítünk, bő olajban kisütjük, a tetejét petrezselyemmel megszórjuk.

Hasonló receptek