Sonkás szendvics buggyantott tojással


Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Ünnepi finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

4 kávéskanál
Czifra csemege torma
1 kávéskanál
Sissy tejföl
4 kávéskanál
Czifra majonéz
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Friss metélőhagyma
4 szelet
Friss kalács
1 evőkanál
Sissy teavaj
4 szelet
Karát sült sonka

Buggyantott tojás
4 darab
Tojás
5 evőkanál
PENNY 10%-os ételecet
2.5 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
1 teáskanál

Előkészítés

1
Egy nagyobb, mély edényben forraljunk fel 2,5-3 liter vizet. Ecetes, sós vízben főzzük a tojást. (Az ecet nem feltétlen szükséges)
2
A forrásban lévő, csak finoman gyöngyöző vízbe merítsünk bele egy merőkanalat. Ebbe üssük bele a tojást.
3
Óvatosan mozgassuk körkörösen a kanalat, hogy összezárjon a fehérje, majd hagyjuk úgy másfél-két percig főni, vagy ameddig még látjuk a sárgáját, de a fehérje már ténylegesen fehérré válik. Ekkor emeljük ki a vízből. Aki biztosra szeretne menni, azonnal jeges vízbe is teheti.
4
Papírtörlőn szárogassuk le róla a vizet, a kiálló fehérjedarabokat vágjuk le konyhai ollóval.
5
A tormakrémhez egy tálban összekeverjük az apróra reszelt tormát a tejföllel, majonézzel végül sózzuk, borsozzuk és aprított metélőhagymával tálaljuk.
6
Felforrósítunk egy serpenyőt, felolvasztjuk benne a vajat és megpirítjuk a kalács szeletek mindkét oldalát. A visszamaradt vajban megsütjük a főtt sonka szeleteket és összeállítjuk a szendvicseket.
7
Helyezzük a buggyantott tojást egy szépen megdíszített szendvicsre, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá chilipelyhet ízlés szerint, és fogyasszuk egészséggel!

Hasonló receptek