Mediterrán tésztasaláta


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

ízlés szerint
só, bors
250 g
San Fabio fusilli tészta
1 fej
vöröshagyma
1 db
cukkini
1 db
padlizsán
3 db
paradicsom
125 g
San Fabio mozzarella
2 ek
MyBio extra szűz olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
7 g
PENNY aprított petrezselyem levél
1 db
citrom
10 g
PENNY morzsolt bazsalikom

Előkészítés

1
A tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízben átöblítjük, és pár csepp olívaolajjal összekeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A cukkinit és a padlizsánt (miután alaposan megmostuk) apró kockákra vágjuk.
2
Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Ezután kerül bele a felkockázott cukkini és padlizsán, sózzuk, borssal fűszerezzük, és jól átpirítjuk. Alacsonyabb hőfokra véve, fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. A zöldségek akkor a legfinomabbak, ha kicsit még roppanósak. A megpárolt zöldségeket összeforgatjuk a petrezselyemmel és pár csepp citromlével. A mozzarellát lecsöpögtetjük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
3
Egy nagy tálban összeforgatjuk a tésztát, a párolt zöldségeket, a koktélparadicsomokat és a sajtot, majd megszórjuk bazsalikommal. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal.

Hasonló receptek