Mediterrán tésztasaláta
Elkészítés teljes ideje
30 percNehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
Hozzávalók
Adag
- ízlés szerintsó, bors
- 250 gSan Fabio fusilli tészta
- 1 fejvöröshagyma
- 1 dbcukkini
- 1 dbpadlizsán
- 3 dbparadicsom
- 125 gSan Fabio mozzarella
- 2 ekMyBio extra szűz olívaolaj
- 2 gerezdfokhagyma
- 7 gPENNY aprított petrezselyem levél
- 1 dbcitrom
- 10 gPENNY morzsolt bazsalikom
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
- ízlés szerintsó, bors
- 250 gSan Fabio fusilli tészta
- 1 fejvöröshagyma
- 1 dbcukkini
- 1 dbpadlizsán
- 3 dbparadicsom
- 125 gSan Fabio mozzarella
- 2 ekMyBio extra szűz olívaolaj
- 2 gerezdfokhagyma
- 7 gPENNY aprított petrezselyem levél
- 1 dbcitrom
- 10 gPENNY morzsolt bazsalikom
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepA tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízben átöblítjük, és pár csepp olívaolajjal összekeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A cukkinit és a padlizsánt (miután alaposan megmostuk) apró kockákra vágjuk.
- accessibility.recipes.cookingstepKevés olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Ezután kerül bele a felkockázott cukkini és padlizsán, sózzuk, borssal fűszerezzük, és jól átpirítjuk. Alacsonyabb hőfokra véve, fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. A zöldségek akkor a legfinomabbak, ha kicsit még roppanósak. A megpárolt zöldségeket összeforgatjuk a petrezselyemmel és pár csepp citromlével. A mozzarellát lecsöpögtetjük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
- accessibility.recipes.cookingstepEgy nagy tálban összeforgatjuk a tésztát, a párolt zöldségeket, a koktélparadicsomokat és a sajtot, majd megszórjuk bazsalikommal. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal.