A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagoljuk, és néhány órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
2
A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk enyhén lisztezett felületen, és tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk a süteményeket, melyeket dióval vagy mandulával díszítünk. (Esetleg tojásfehérjével lekenjük, de ez elhagyható.)
3
Kivajazott tepsibe tesszük a süteményeket, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
4
Tipp: a hagyományos süteményt el lehet készíteni teljes kiőrlésű lisztből, ez növeli a rosttartalmat.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
20 dkg
Penny finomliszt
7 dkg
Penny akácméz
1 db
tojás
5 dkg
PENNY növényi margarin
0.7 kávéskanál
szódabikarbóna
ízlés szerint
őrölt fahéj, szegfűszeg
-1
darált dió vagy mandula
Előkészítés
1
A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagoljuk, és néhány órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
2
A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk enyhén lisztezett felületen, és tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk a süteményeket, melyeket dióval vagy mandulával díszítünk. (Esetleg tojásfehérjével lekenjük, de ez elhagyható.)
3
Kivajazott tepsibe tesszük a süteményeket, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
4
Tipp: a hagyományos süteményt el lehet készíteni teljes kiőrlésű lisztből, ez növeli a rosttartalmat.