A banánt megpucoljuk, pürésítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fügét és datolyát.
2
Végül belekeverjük a szezámmagot és a zabpelyhet.
3
Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk, kb. 20 x 25 cm téglalap alakúra egyengetjük.
4
Kb. 25 percet 150 fokos sütőben sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk majd 5 x 5 cm-es szeletekre vágjuk.
5
Végül még kb. 25 percig 110 fokon szárítjuk.
6
Amikor teljesen kihűlt (a második sütés, szárítás közben összeragadhatnak a szeletek) még egyszer daraboljuk. Nem tesszük légmentesen záródó dobozba, mert a nedvességtartalma miatt megpenészedhet.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2 db
érett banán
68 gramm
aszalt füge
64 gramm
aszalt datolya
100 gramm
szezámmag
29 gramm
zabpehely
Előkészítés
1
A banánt megpucoljuk, pürésítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fügét és datolyát.
2
Végül belekeverjük a szezámmagot és a zabpelyhet.
3
Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk, kb. 20 x 25 cm téglalap alakúra egyengetjük.
4
Kb. 25 percet 150 fokos sütőben sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk majd 5 x 5 cm-es szeletekre vágjuk.
5
Végül még kb. 25 percig 110 fokon szárítjuk.
6
Amikor teljesen kihűlt (a második sütés, szárítás közben összeragadhatnak a szeletek) még egyszer daraboljuk. Nem tesszük légmentesen záródó dobozba, mert a nedvességtartalma miatt megpenészedhet.