A csokit olvaszd fel vízgőz felett, majd várd meg, míg kihűl. Egy nagyobb tálban vegyítsd a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást és a cukrot, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a száraz mixet, végül pedig a csokit is. Dolgozd simára a masszát.
2
Egy muffin sütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Ne töltsd tele, csak háromnegyedig, mert a muffin sülés közben jól megemelkedik.
3
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed. Ha a tészta közepébe szúrt tűre nem tapad massza, vedd ki a sütőből.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
10 dkg
Chocola fehér csokoládé
30 dkg
PENNY búzafinomliszt
2 tk
PENNY sütőpor
20 dkg
PENNY kristálycukor
2 dl
Sissy tej
6 ek
PENNY napraforgó-étolaj
1 db
PENNY tojás
Előkészítés
1
A csokit olvaszd fel vízgőz felett, majd várd meg, míg kihűl. Egy nagyobb tálban vegyítsd a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást és a cukrot, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a száraz mixet, végül pedig a csokit is. Dolgozd simára a masszát.
2
Egy muffin sütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Ne töltsd tele, csak háromnegyedig, mert a muffin sülés közben jól megemelkedik.
3
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed. Ha a tészta közepébe szúrt tűre nem tapad massza, vedd ki a sütőből.