1. home
  2. pennykucko/girbegurba

Girbe-gurba - Ne törődj a formával! Az íz a fontos.


A külső nem minden: másodosztályú zöldség-gyümölcs termés átvételével támogatjuk a magyar gazdákat és segítünk vásárlóinknak a spórolásban.


,,Ne törődj a formával! Az íz a fontos.– mondják a girbe-gurba zöldségek a plakátjainkon. A nem szabványos méretű, formájú zöldségeket és gyümölcsöket is átvesszük a magyar gazdáktól, és kedvező áron kínáljuk vásárlóinknak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek a termékek ne lennének kiváló minőségűek, csupán külsejük miatt olcsóbban juthatunk hozzájuk, ráadásul a hazai termelőket is támogathatjuk a megvásárlásukkal.Kicsi, megnyomódott, girbe-gurba? Az utóbbi években tapasztalható extrém időjárásnak köszönhetően sajnos gyakran szembesülnek azzal a gazdák, hogy a termés nem feltétlenül lesz első osztályú, már ami a termékek külsejét illeti. Pedig az első pillantásra nem tökéletes zöldségek vagy gyümölcsök ugyanolyan finomak és táplálóak lehetnek, mint a szabványoknak megfelelő darabok. Tény, hogy a túl sok vagy túl kevés csapadék, illetve a végletes hőmérséklet jó párszor okozott már kellemetlen meglepetést, aminek gyakran a nem tökéletes termés az eredménye. 

„Fontos hangsúlyozni, hogy a nem első osztályú zöldségeknek és gyümölcsnek is ugyanolyan magas a beltartalmi értéke” – mondta a növénytermesztéssel foglalkozó gazda, Molnár János „Nagyon örülünk, hogy a Penny felismerte ezt, és segít jó áron eljuttatni az egyébként ugyanolyan tápláló zöldségeket és gyümölcsöket a vásárlóknak”.

Mi jól tudjuk, hogy ha a gazdák nem tudják eladni a terményüket, az akár komoly gazdasági, szociális és ökológiai problémákat is okozhat, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy segítsük őket.


A magyar gazdaságnak stabil bevételre van szüksége annak érdekében, hogy fejlődhessen. Ezért is döntöttünk úgy, hogy átvesszük a másodosztályba sorolt, girbe-gurba zöldségeket és gyümölcsöket is a gazdáktól elsőként a magyarországi diszkontláncok közül. Így nemcsak támogatjuk őket a fenntartható gazdálkodásban, de egyúttal a munkahelymegőrzéshez és -teremtéshez is hozzájárulunk Magyarországon.
Természetesen továbbra is kiemelt célünk, hogy magas beltartalmú zöldségeket és gyümölcsöket biztosítsunk a vásárlóink számára.