1. home
  2. eringi

Ismerd meg eringi gombát közelebbről

5 tény az eringi gombáról, amiről még nem tudtál (valószínűleg)

Tudtad? Hűtőszekrényben tárolva más gombákhoz képest hosszabb ideig eláll

Tudtad? Természetes ízfokozóként kiemeli az ételek ízét

Tudtad? A Laskafaélék királya erre utal az angol elnevezése is (King Oyster Mushroom)

1.Gurmé finomság.

Az eringi gomba a fine dining csúcsa, egy nagy, sűrű termőtestű gomba, amelynek gasztronómiai minősítése bizony igen magas.

2.Hogy ismerjük fel, ha szembejön velünk az utcán?

Az eringi gomba kinézete meglehetősen karakteres. Ha már a Földközi-tenger térségében járunk, nyert ügyünk van, úgy Európában és Észak-Afrikában, mint a Közel-Keleten is. További ismertető jegyei: a gomba tönkje hosszú, vastag és húsos, a kalapja pedig barna és domború.

3.Van hosszabb neve is.

Az eringi gomba az osztatlan bazídiumú gombák osztályának kalaposgombák rendjébe, ezen belül a laskagombafélék családjába tartozó faj. Az eringi gomba közismertebb neve ördögszekér-laskagomba.

4.Hogyan érdemes eringi gombát fogyasztani?

Az eringi gomba nagyon sokoldalúan felhasználható, lehet sütni, főzni, grillezni. Elkészülve kagylószerű állagú. Tuti tipp! Az íz megőrzése érdekében gyorsan kell főzni, a hőkezelés nem tarthat tovább negyedóránál. Nyersen is ehető, viszont akkor jóval kevesebb ízélménnyel.

5.Miért érdemes eringi gombát fogyasztani?

A gombák általánosságban gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, támogatják az immunrendszert, ezek alól az állítások alól delikvensünk sem kivétel. Az eringi gomba fogyasztása csökkentheti a koleszterinszintet is.