1. home
  2. Több mint 45 tonna élelmiszer és sok más adomány a PENNY Magyarországtól

Több mint 45 tonna élelmiszer és sok más adomány a PENNY Magyarországtól


Az üzletlánc több nonprofit szervezettel fogott össze az ünnepek előtt

A Magyar Vöröskereszttel, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal és a Csodalámpa Alapítvánnyal fogott össze a PENNY, hogy az ünnepek közeledtével élelmiszerrel, pénzzel, élményprogramokkal és egyéb támogatással varázsolják szebbé a karácsonyt a nélkülöző családok számára.


45 tonna élelmiszer gyűjtése a Magyar Vöröskereszt segítségével

A két szervezet az ünnepek közeledtével kibővítette többéves és folyamatosan működő élelmiszertámogatási programját. A kétnapos adománygyűjtés keretében tartós élelmiszert, édességet, tisztálkodószert és vegyi árut osztottak szét. Az országos akcióhoz 162 PENNY üzlet, 406 vöröskeresztes munkatárs és 972 önkéntes csatlakozott, a résztvevők együttesen 6.334 órát töltöttek az adományok gyűjtésével. Emellett egy héten át minden egyes – az akciós újságban megjelölt – termék megvásárlása után 20 forintot ajánlott fel az üzletlánc, melyből az ünnepi időszakra 10 millió forintot gyűjtött családok megsegítésére. A 8. PENNY Mikulásfutáson pedig közösen gyűjtöttek játékokat rászoruló gyermekeknek.


PENNY finomságok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvényein

Több mint 1300 gyermek arcára csaltak mosolyt az élelmiszerlánc által biztosított nassolnivalók és ajándékok az alapítvány által szervezett Mindenki Karácsonya eseményen és a Diótörő ünnepi előadásán a Magyar Operaházban. Az üzletlánc összesen 1,6 millió forint értékű élelmiszeradománnyal támogatta az alapítvány munkáját.


Karácsonyi csoda a kórházakban

Sajnos rengeteg beteg gyermek tölti az ünnepeket kórházi ágyhoz kötve. Hogy kicsit enyhítse a nehéz helyzetet és emlékezetesebbé tegye a karácsonyt, a PENNY Magyarország közel 100 kg szaloncukorral támogatta a Csodalámpa Alapítványt, akik kórházakban osztják szét az édességet. Valamint évközben öt beteg gyermek kívánságát váltotta valóra az üzletlánc, ezzel is segítve a gyógyulási folyamatot, a családjaik számára pedig 50.000 forint értékű PENNY utalványt adnak, hogy könnyebbé tegyék számukra a karácsonyi időszakot.


„Büszkék vagyunk rá, hogy vásárlóink segítségével újra segíthettünk a rászoruló embereken, és a tavalyi évhez képest sokkal több felajánlást juttathatunk el számukra. Öröm látni, hogy egyre több ember gondolja úgy, hogy adományozni jó dolog. Határozott célunk, hogy továbbra is folytassunk minden olyan programot, amellyel a nélkülözők életét könnyíthetjük meg” – mondta a gyűjtés kapcsán Kazatsay Eszter, a PENNY Magyarországi kommunikációs vezetője.


Ahogy egész évben, december végén is zajlik a közös munka a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a PENNY Magyarország között. Az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemről az ünnepek alatt sem feledkezik meg a vállalat, több mint 200 üzletben egész évben folyamatos az az élelmiszermentés a karitatív partnerekkel együttműködve. Valamint ebben az időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatósági törekvéseikre.

A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az üzletlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.


2023. december