1. home
  2. Több mint 2000 Mikulás vette birtokba Budapest utcáit a 8. Penny Mikulásfutáson

Tej és sütemény helyett futócipő
Több mint 2000 Mikulás vette birtokba Budapest utcáit a 8. Penny MikulásfutásonA Mikulás márpedig létezik. A Fővám tér környékén járók ma legalábbis erről győződhettek meg, hiszen több mint 2000 talpig Mikulás-ruhába öltözött futó vett részt a Budapest Sportiroda évzáró eseményén, a 8. Penny Mikulásfutáson.

A BSI egyik legkedvesebb rendezvényén aprócska, nagyobbacska, felnőtt és koros Mikulások hódoltak együtt a mozgás, a futás örömének. Az eseményen minden induló Mikulás-ruhát és -sapkát is kapott a nevezése mellé, így futás közben igazán fantasztikus látványt nyújtott a pirosba öltözött jókedvű mezőny. A Fővám tér környékén megforduló gyalogosok ma hosszú percekig figyelhették a pesti belvárosban és a rakparton kígyózó Mikulás-tömeget, amely háttérben a Duna-hidakkal, fantasztikus látványt nyújtott. A nevezők 3 féle távon próbálhatták ki, milyen volna a Mikulás-lét, ha a gyerekek kedvence nem szánon, hanem futva teljesítené a Föld-körüli, egyéjszakás kihívást. A legkisebbeknek és a családoknak szólt a 980 méteres táv, a kicsit nagyobbakat és az alkalmi futókat 2,3 km-re várták a szervezők. A gyakorlottabbak pedig tehettek egy próbát azzal, hogy milyen Mikulás-jelmezben, szakállasan teljesíteni a klasszikusnak számító, 5 kilométeres futótávot.Az eseményre 248 hazai településről érkeztek a résztvevők, de más nemzetek futói is jelen voltak, 29 ország képviseltette magát. A budapesti japán közösségből több mint 60 gyermek állt a rajtnál. A nemek arányát illetően az látszik, hogy a Mikulás-szakma lassan elnőiesedik, a nevezők 58%-a ugyanis nő volt ezen a különleges eseményen. Természetesen az esemény névadója, a PENNY is képviseli magát a futáson; közel 100 fős csapattal áll a kiskereskedelmi üzletlánc a startvonalhoz. „Számunkra kiemelkedően fontos az egészség, ebből pedig az ünnepek alkalmával sem vagyunk hajlandóak engedni. Megbízható minőségű és kiemelkedő ár-érték arányú termékeinken túl a közösségi sport támogatásával is szeretnénk hozzájárulni az egészségtudatos életvitelhez. A Mikulásfutás egy kiváló alkalom erre, hiszen játékos formában, közösségben és kiváló hangulatban részesülhetünk a mozgás öröméből, sőt, az izomlázon kívül az ünnepi hangulat is garantált” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY Magyarország kommunikációs vezetője.Mint minden más BSI-eseményen, itt is szerepet kapott a jótékonyság. A szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy hozzanak egy ajándékot abba a jelképes puttonyba, melynek tartalmát a Magyar Vöröskereszt juttatja el rászoruló családoknak. Az indulók között volt Olaszország budapesti nagykövete és a Magyar Állami Operaház kórusának több énekese is. A Budapest Sportiroda ezzel az eseménnyel zárta a 2023-as futóévet, legközelebb január 21-én, a Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon várják a futókat.A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az üzletlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.


2023. december 3.