Főoldal
/
Termékek - Penny Market
/ Tej, Tejtermékek & Sajtok

Tej, Tejtermékek & Sajtok

 v

Tej, Tejtermékek & Sajtok

 v

Tej, Tejtermékek & Sajtok

Milyen tejeket talál nálunk a Penny Marketben?

Kínálatunkban megtalálja a Tetrapak csomagolású UHT és ESL tejeket.

Mit jelent az UHT és az ESL?

UHT: Ultra High Temperature Treated;ultra magas hőmérsékleten történő hőkezelési. Ilyenkor a tejet,tejszínt illetve a tejtermékeket, kb. 135°C–137 C°- között hőmérsékleten minimum 1 másodpercig felmelegítik. Ezután ugyan ilyen gyorsan lehűtik, egy szigorúan ellenőrzött zárt rendszerben a csomagolásba töltik. Ennek köszönhetően az UHT tej szobahőmérsékleten akár több hónapig is eltartható.

ESl:(Extended-Shelf-Life):Olyan 100 °C és 134°C közötti hőkezelés, amelynek során a tejet, a tejszínt, illetve a tejterméket legfeljebb 100°C hőmérsékleten, legalább 0,1 másodpercig hőkezelik. Ezzel a tejben lévő, számunkra fontos anyagok is megmaradnak a tejben amely így hűtve (maximum 6°C-on tárolva) hosszabb ideig megőrzi a minőségét mint a pasztőrözött eljárással készült termékek. Az ESL technológiával készült termékek a pasztőrözött és az UTH-s termékek közé sorolhatóak.

Pasztőrizálás: Nevét a francia vegyész-bakteriológusról, Louis Pasteurről kapta. Itt minimum 72°C-on minimum 15 másodperces hőkezelést értünk a tejnél, teszíneknél és a tejtermékeknél. Ezeket a termékek maximum 3-5 napig lehet 6°C-on eltartani.

A tejtermékek fehérjéket, szénhidrátot, vitaminokat és esszenciális ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a foszfor, vagy a kálcium. A kalcium szükséges a normál csontozat fenntartásához./A kalcium szükséges a normál fogazat fenntartásához.

Önnek ajánljuk

Milyen sajtokat talál nálunk a Penny Marketben?

Ne feledkezzünk el a sajtokról sem. Világszerte több, mint 4000 féle sajtot lelhetünk fel, különböző forma, íz és színvilágban.

A sajt tejnek, tejszínnek vagy ezek keverékének savanyítással vagy oltó hozzáadásával nyert alvadékából, savó elvonása útján előállított, fehérjében gazdag terméke, amely frissen vagy érlelés után fogyasztható.

Kínálatunkban a következő sajtfélék közül válogathat: tömlős sajtok, szeletelt sajtok (trappista, edami), ömlesztett sajtok, camambert, illetve szezonálisan elérhetőek a grillsajtok és a San Fabio márkánk különleges sajttermékei is. 

20181212