1.Kelet-Ázsiából származik.
A shiitake gomba (Lentinula edodes) őshazája a Távol-Kelet, beleértve Kínát, Japánt, Koreát, Nepált, Thaiföldet, a Fülöp-szigeteket, Új-Guineát és Vietnámot. A világon a második legnépszerűbb és a harmadik leggyakrabban termesztett ehető gombafajta.
2.Miért érdemes shiitake gombát fogyasztani?
A gomba tele van B-vitaminnal, képes felvenni a harcot a rákos sejtekkel, a szív- és érrendszeri problémákkal és a fertőzésekkel. A shiitake gomba olyan kémiai vegyületeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák az oxidatív DNS-károsodást, részben ezért is számítanak nagyon fontos tápláléknak.
3.Fogyókúrák gyöngye.
A shiitake gomba egyedülálló gombafajta, mivel mind a nyolcféle esszenciális aminosav megtalálható benne, valamint egy bizonyos típusú esszenciális zsírsavat is tartalmaz, amit linolsavnak nevezünk. A linolsav nem csak a fogyást segíti, de az izomépítést is.