1. home
  2. pennykucko
  3. Sajtószoba
  4. Magyar Vöröskereszt

Újra eredményes volt a Magyar Vöröskereszt decemberi élelmiszergyűjtő akciója a PENNY-vel

Budapest, 2021. december 20. A Magyar Vöröskereszt idén is folytatja az élelmiszereket és tisztálkodási szereket gyűjtő kampányait és immár második alkalommal partnere ebben a PENNY. A karitatív szervezet lelkes önkéntesei ezüstvasárnap előtt két napon át, az ország számos megyéjében várták a vásárlók adományait a PENNY 119 áruházánál elhelyezett gyűjtő pontokon. Az akció keretében végül több mint 41 tonna tartós élelmiszer, édesség, valamint tisztító- és tisztálkodószer gyűlt össze, amelyeket a rászoruló családok, valamint a humanitárius szervezet szociális ellátórendszerének és intézményeinek ügyfelei közt osztanak szét.


Télen, és a különösen az ünnepek közeledtével a Magyar Vöröskereszt évről évre kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szegénységben élő családok is méltó körülmények között tölthessék el az ünnepeket. A PENNY-vel együttműködve tavaly 30 tonna tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni, ami nagyon szép eredménynek számított a járványügyi korlátozások időszakában. Idén szerettek volna még ezen is felülteljesíteni, ami sikerült is!


„Vállalatunk a társadalmi felelősségvállalás jegyében egész évben különösen fontosnak tartja, hogy ahol tud, ott segítsen. Az ünnepek közeledtével kiemelt feladatunknak érezzük, hogy szebbé-jobbá varázsoljuk a rászorulók karácsonyát. A legnagyobb hazai humanitárius szervezettel karöltve a közös célunk az, hogy a magas téli szezonális kiadások, mint például a fűtés, és a koronavírus-járvány kapcsán fellépő nehézségek ellenére is mindenki megfelelő mennyiségű, jó minőségű élelmiszerhez jusson a téli hónapokban” – mondta el Florian Jens Naegele, a PENNY vezérigazgatója.


„Igazán nagy öröm mindannyiunk számára, hogy a Magyar Vöröskereszt munkatársainak és önkénteseinek lelkes segítségével, illetve a PENNY közreműködésével, idén is nagy mennyiségű alapvető élelmiszerrel és tisztítószerrel támogathatjuk a nehezebb helyeztben élőket az ünnepek alatt is. Továbbá nagyon hálásak vagyunk minden kedves vásárlónak, akik részt vettek az idei élelmiszergyűjtő akcióban” – tette hozzá Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.


A Magyar Vöröskereszt munkatársai december 10-én és 11-én, 10 és 18 óra között voltak jelen és vették át az adományokat a PENNY üzletekben. A vásárlókat most is egy lista segítette, amelyen az adományozás szempontjából leghasznosabb termékeket tüntették fel.


A kétnapos gyűjtés során a legnagyobb humanitárius szervezet összesen 41.246 kilogramm adományt gyűjtött össze, amelynek a tartós élelmiszerek mellett részét képezi csaknem 2167 kilogramm édesség, valamint további 337 kilogramm tisztító- és tisztálkodószer is. A hétvége alatt országosan 332 vöröskeresztes munkatárs és 676 önkéntes fogadta és rendszerezte a vásárlók által leadott adományokat az áruházakba kihelyezett gyűjtőpontokon.


Az akció keretében a legtöbb élelmiszert Borsod-Abaúj-Zemplén megye gyűjtötte (6411 kg), de Békés (4512 kg) valamint Baranya (3365 kg), Jász-Nagykun-Szolnok (2984 kg) és Bács-Kiskun (2839 kg) megyében is átlagon felüli mennyiségű felajánlás érkezett. A legtöbb gyűjtőponton sikerült a tavalyi mennyiséget meghaladni.


A felhalmozott készletekből a Magyar Vöröskereszt dolgozói élelmiszercsomagokat készítenek, amelyeket az egyes megyei és területi szervezetek juttatnak el az adott megyében élő rászorulóknak. A több mint 5400 adománycsomagból egyaránt részesülnek nélkülöző családok és egyedülálló emberek.


A PENNY-ről:

A Penny Market Kft. 1996 óta van jelen Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 227 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és több mint 4700 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolataira. Új beruházásaival, terjeszkedésével folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc kezdetek óta elkötelezett a vállalati társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt, ezért folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok életminőségének javítása.


A Magyar Vöröskeresztről:

A Magyar Vöröskereszt egyik a világ egyik első és legkiterjedtebb humanitárius közösségének tagja, amely több mint 14 millió önkéntessel van jelen szerte a világban. A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom hét alapelve a mi munkánkat is iránytűként segíti, már több mint 140 éve.  

A Magyar Vöröskereszt jelen volt az országot érintő történelmi eseményeknél, többször tevékeny szerepet vállalt az országot sújtó háborúk, környezeti katasztrófák és válságok hatásainak enyhítésében. 

A szervezet országos szinten vesz részt aktívan szociális intézmények fenntartásában, különböző lakossági adományozások szervezésében, emellett feladata még a véradásszervezés és az egészségfejlesztés, a közúti elsősegélynyújtó tanfolyamok és vizsgák szervezése, a katasztrófa-válaszadás.