1. home
  2. pennykucko
  3. Sajtószoba
  4. Fenntarthatósági tanúsítványt kaptunk törekvéseinkért

Fenntarthatósági tanúsítványt kaptunk törekvéseinkért

Fenntarthatósági és energiagazdálkodással kapcsolatos törekvéseink elismeréseként elnyertük az ISO 50001 minősítést, így mostantól a nemzetközi szabványt valamennyi magyarországi üzletünkben, raktárban és irodában alkalmazzuk.

Miután jelentős összeget fektettünk az energiagazdálkodásba, mára 226, az ISO 50001 szabványnak megfelelő üzlettel és 3 logisztikai raktárral rendelkezünk. Ezzel az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc vagyunk Magyarországon, amely elnyerte ezt a tanúsítványt.

 

„A fenntarthatóság, a környezetvédelem és a korszerű termelési körülmények egyaránt kulcsfontosságúak cégcsoportunk számára, a tanúsítvány elnyerése pedig azt igazolja, hogy jó úton járunk” – mondta Florian Naegele, az ügyvezető igazgatónk. „Az energiagazdálkodással kapcsolatos lépéseink egy hosszú távú folyamat eredménye, amely minden munkatársunktól jelentős elkötelezettséget és erőforrást kívánt. A terveink azonban természetesen nem állnak meg ezen a ponton, így az energiahatékonyság jegyében folytatjuk fejlesztéseinket  ” – tette hozzá az ügyvezetőnk.

 

2018-ra középtávú beruházási tervet állítottunk össze, amely magában foglalja többek között az üzletek és logisztikai központok LED-világítással való ellátását, a fűtési rendszerek korszerűsítését, valamint napelemes és energia-monitoring rendszerek telepítését. Mi a Penny-nél vállaljuk, hogy a beruházási tervben megfogalmazott lépéseket 2022-ig teljesítjük. 

 

Az ISO 50001 energiairányítási rendszerszabvány egy olyan eszköz, amely segíti a cégeket energetikai célkitűzéseik elérésében. Az ISO 50001 keretében számos feladatot vállaltunk: „Célunk, hogy a következő négy évben 10 százalékkal csökkentsük az eladótér fajlagos villamosenergia-felhasználását, és 5 százalékkal csökkentsük személygépkocsi-flottánk fajlagos üzemanyag-felhasználását. Emellett vállaljuk, hogy 2022-ig 2 százalékra növeljük a megújuló energiafelhasználás részarányát” – összegezte Silke Janz, az ügyvezető asszonyunk.

 

A tanúsítvány megszerzésével teljesítjük az Európai Unió által megszabott energiahatékonysági irányelvek jogi kötelezettségeit, amelyek a jelentős energiatakarékosság mellett csökkentik a működéssel járó költségeket, és folyamatosan fejlesztik a vállalatunk fenntarthatósági megítélését.

 

A folyamatos fejlődés jegyében célunk, hogy az anyavállalat (Rewe-csoport) fenntarthatósági stratégiájához igazodva 23 százalékkal csökkenjen a fajlagos szén-dioxid kibocsátásunk 2022-ig.

Ügyelünk arra, hogy munkatársainkat és energetikai szakembereinket is folyamatos képzésekben részesítsük, ily módon növelve az elkötelezettséget és a tudatosságot.


ISO tanúsítvány