1. home
  2. pennykucko
  3. Sajtószoba
  4. Támogatás

Ismét gyermekek gyógyulását segíti a PENNY

A vállalat ezúttal is egy létfontosságú lézerkészüléket adományozott a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikájának

Immár 15 éve, hogy a PENNY vásárlóival karöltve rendszeresen támogatja az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt, hogy így segítse a nagybeteg kicsik felépülését. A vállalat ezúttal az érbetegségben szenvedők kezeléséhez egy nélkülözhetetlen lézerkészülék beszerzését támogatta hatmillió forinttal, amelyet az alapítvány a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikájának juttatott el.


Hazánk egyik vezető kiskereskedelmi áruházlánca, a PENNY mindig szívesen áll a jó ügyek mellé. A vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében már 2007 óta rendszeresen segíti pénzadományokkal az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkáját, hogy egy-egy fontos projekt megvalósulhasson.


„Nagyon örülünk, hogy immár 15 éve segíthetjük az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkáját, hiszen kiemelten fontosak számunkra az olyan kezdeményezések, amikor beteg gyermekek felépülését támogathatjuk. Büszke vagyok, hogy vásárlóinkkal karöltve összesen már több, mint 85 millió forinttal járultunk hozzá a szervezet munkájához” – mondta el Florian Jens Naegele, a PENNY magyarországi vezérigazgatója.


„Köszönjük vásárlóinknak, hogy bizonyos termékek megvásárlása után járó 10 forinttal ismét segítettek nekünk támogatni a beteg gyermekek felépülését és lehetővé tették, hogy a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikája hozzájuthasson a gyógyításhoz nélkülözhetetlen lézerkészülékhez” – tette hozzá Kazatsay Eszter, a PENNY kommunikációs vezetője, aki április 12-én ünnepélyes keretek között adta át a kiskereskedelmi áruházlánc adományát.


Az érfejlődésiek egyébként a leggyakoribb fejlődési rendellenességek: a 12 hónapos gyermekek 10-12 százaléka érintett. Ez a betegség általában szembetűnő és esztétikailag zavaró, néhány esetben végleges deformitás is kialakul, vagy akár a létfenntartást és az életet is veszélyeztetheti az állapot.


„A Cynosure-Palomar Nd:YAG lézerrel a bőrön vagy az elérhető nyálkahártyákon látható vaszkuláris elváltozásokat tudjuk javítani, a növekedésüket megakadályozni, de a közepesen vastag értágulatokat és a mélyebb vaszkuláris struktúrákat is képesek vagyunk a segítségével kezelni, amelyeket a felületesebb hatású eszközök nem érnek el” – tájékoztatott Dr. Bűdi Tamás PhD, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sebészeti Osztályának munkatársa.


A PENNY-ről:

A PENNY 1996 óta van jelen Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 227 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és több mint 4700 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolataira. Új beruházásaival, terjeszkedésével folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a vállalati társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt, ezért folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok életminőségének javítása.