1. home
  2. pennykucko
  3. Sajtószoba
  4. Támogatás

Beteg gyermekek felépülését támogatja a PENNY

A vállalat ismételten hozzájárult egy létfontosságú lézerkészülék beszerzéséhez a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikája részére

Hazánk egyik vezető kiskereskedelmi áruházlánca, a PENNY mindig szívesen áll a jó ügyek mellé. A vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében immár tizenöt éve támogatja az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt, hogy így segítse a kis betegek mielőbbi felépülését. Idén a PENNY és vásárlói az összefogásuknak köszönhetően 6 millió forintos adománnyal járultak hozzá egy létfontosságú lézerkészülék beszerzéséhez a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikája részére, amely a beteg gyermekek veleszületett érdaganatainak kezelésében jelent nélkülözhetetlen segítséget.


A leggyakoribb fejlődési rendellenességek az ereket érintik: a 12 hónapos gyermekek 10-12 százalékának van valamilyen vasz­kuláris problémája. A betegségcsoport igen heterogén és számos kórkép tartozik ide, amelyek általában szembetűnőek és esztétikailag zavaróak is lehetnek, de akár életveszélyes és végleges deformitásokat is jelenthetnek. A PENNY, hogy segítsen a kis betegeknek, vásárlóival karöltve 6 millió forintot gyűjtött össze, amely összeggel hozzájárult a december 8-án ünnepélyes keretek között az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak átadott gyógyászati eszköz beszerzéséhez. Az összeget egy lézerkészülékre költötte a szervezet, amit a Gyermekklinika kapott meg, hiszen ennek használata létfontosságú az érdaganattal és egyéb betegségekkel élő kicsik gyógyításában.


„A Cynosure Cynergy Multiplex lézerkészülék használata mellett sok érdaganat esetében elkerülhető a műtét és a gyógyuláshoz nem kell feltétlenül a beteg bőrfelületet kimetszeni. Az egyes veleszületett érdaganatok korszerű kezelése elképzelhetetlen e készülék nélkül, amely számos betegség kezelésére alkalmazható, magyar viszonylatban a gyermekellátásban az értéke pedig felbecsülhetetlen” – mondta el Dr. Bűdi Tamás PhD, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika Sebészeti Osztályának munkatársa.


A PENNY már 2007 óta minden évben támogatja az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt, hogy segítsen nekik egy-egy nagyon fontos projekt megvalósításában. A kiskereskedelmi cég eddig több, mint 85 millió forinttal járult hozzá a szervezet munkájához.  

„Vállalatunk szívügye a társadalmi felelősségvállalás és kiemelten igaz ez azokra a kezdeményezésekre, amikor beteg, rászoruló gyermekek megsegítése a cél. Nagy örömmel tölt el, hogy miként az elmúlt tizennégy évben, úgy idén is ismét támogathattuk az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt. Vásárlóink is segítségünkre voltak ebben, hiszen bizonyos termékek megvásárlásával 10 forinttal ők is hozzájárultak, hogy végül összesen 6 millió forinttal segíthessük a beteg gyerekek mihamarabbi felépülését” – fejtette ki Florian Jens Naegele, a PENNY magyarországi vezérigazgatója.


A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta van jelen Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 227 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és több mint 4700 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolataira. Új beruházásaival, terjeszkedésével folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a vállalati társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt, ezért folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok életminőségének javítása.