Ismerje meg a PENNY magyar termelőit a legújabb videósorozatunkon keresztül!Fedezze fel velünk a kiváló minőségű magyar élelmiszereket: hol, hogyan és kik állítják elő a kedvenc ételeink alapanyagait? Videóinkban Bereznay Tamás séf kutatja fel segítőtársaival az ország különböző pontjain működő gazdaságokat, hogy együtt bemutassák önöknek, kiknek köszönhetjük a hazai ízeket!

Hazai Ízek Nyomában 1. – Almarégió Kft., Csenger

Bereznay Tamást Gazdag Tünde táplálkozási tanácsadó és McMenemy Márk, a Kert TV műsorvezetője kísérik el az első útjára, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, csengeri Almarégió Kft.-hez. Az országnak ezen csücskét nem véletlenül emlegetik az „alma hazájaként”, hiszen ez a régió évente több ezer tonna gyümölcsöt termel az Idaredtől a Jonagoldig, számos különböző fajtában. Tamásékat Apáti Ferenc ügyvezető invitálta meg egy késő őszi szüretre, hogy bemutassa, honnan érkeznek a PENNY polcaira a lédús, magyar almák.

Számomra nem kérdés, hogy Magyarországon hazai alapanyagokból lehet a legfinomabbat főzni. Ezért támogatom a hazai termelőket.

A sorozathoz azért csatlakoztam, mert szuper ötletnek találtam a hazai beszállítók megismertetését, hogy közvetlenebb kapcsolatot lehessen kialakítani a termelő és vásárló között: így a vásárló tudatosan tud választani a boltok polcairól.

Miért kellene messzi országokból, rengeteg károsanyag kibocsátással és költséggel ideszállíttatni azokat az élelmiszereket, amiket mi magunk is meg tudunk termelni?! Arról nem is beszélve, hogy a Magyarországon termett gyümölcsnél én még nem találkoztam finomabbal! Ezért gondolom fontosnak, hogy támogassuk a magyar gazdákat, akik már nemzedékek óta művelik az étel termesztés nemes hivatását.

Nálam az almatermesztésben nincs munkaidő, csak elvégzendő feladat.

Hazai Ízek Nyomában 2. – Szerencsi Bonbon Kft., Szerencs

Édesszájú séfünk, Bereznay Tamás Gazdag Tünde táplálkozási tanácsadóval indult el második felfedező útjára, hogy kiderítse, hogyan készül a PENNY Selection Szaloncukor Válogatása. A közel százéves múltra visszatekintő Szerencsi Bonbon Kft. egyszerre tiszteleg a hagyományok és a cukrászszakma előtt, és igyekszik kielégíteni a vásárlók igényeit a trendekkel lépést tartva. A kiváló minőségű összetevőket és a precíz kézimunkát igénylő folyamatokat Dr. Takács István, a csokoládégyár tulajdonosa mutatja meg a Hazai Ízek Nyomában karácsonyi epizódjában.

Az vagy, amit megeszel. Én jelenleg egy doboz Penny szaloncukor vagyok...

Hazai szív, szorgalom, szakértelem = SZERENCSI CSOKOLÁDÉ = Hazai Magas kakaótartalmú, kiváló magyar alapanyagokkal dolgozunk, évszázados tapasztalattal rendelkezünk. A gondos kézi munka nálunk nagyon fontos, és mindez együtt a SZERENCSI CSOKOLÁDÉ.

Hogyan készül a Selection szaloncukor?

Hazai Ízek Nyomában 3. – Privát hús kft.

Somogy megye szívében található a kaposvári családi vállalkozás, a Privát Hús üzeme, ahol több mint 2000 négyzetméteren naponta 25 tonna húsáru készül el csomagolással együtt. A vállalkozás közel 30 éves múltra tekint vissza, azaz a profizmus és a minőség náluk már hagyománynak számít. Ponekker Mátét, a Privát Hús Kft. tulajdonosát kérdeztük a PENNY-ben kapható Karát különlegességekről, illetve a cég elmúlt időszakáról.

Eredményeinket annak köszönhetjük, hogy szeretjük a szakmánkat, ragaszkodunk a minőséghez és ezért folyamatosan fejlesztjük önmagunkat és az üzemünket is.

A Privát Hús a legmagasabb minőségű húsokat szállítja a Pennynek

(interjú)


Hogyan vette fel a harcot a vírus ellen a Privát Hús és hogyan tudta garantálni a megszokott kimagasló minőséget egy ilyen nehézségekkel teli időszakban?

A pandémia a mi munkánkat is jelentősen befolyásolta. A legszigorúbb ellenőrzési és higiéniai intézkedéseket vezettük be. A járvány miatt nagyobb erőfeszítésekre volt ugyan szükség, de a gyártás és minőségellenőrzés minden területe változatlanul tudott működni. Az intézkedéseink hatékonyságát az mutatja, hogy termékeink továbbra is a megszokott, magas minőségi színvonalon kerülnek a partnereinkhez és a fogyasztókhoz.

A tavalyi tapasztalatok alapján hogyan készültek az idei húsvétra?

Nagy nyomást helyez ránk a jelenlegi piaci verseny, de itt a Privát Húsnál a minőségből nem engedünk. Az alapanyagárak és az egyéb költségek is jelentősen változtak, a kínálat továbbra is bőséges, a verseny erős. A vásárlók a minőségi termékeket keresik megfizethető áron.

Kötözött sonka, füstölt combsonka vagy csülök? Mi kerül egy profinál a húsvéti asztalra?

Természetesen többféle termékünk, hiszen a család minden tagjának van kedvence. Aki a klasszikus, karakteresebb falatokat kedveli annak a füstölt csülköt készítjük el, aki pedig a szaftosabb ízekre vágyik annak a füstölt combsonkát és a kötözött combsonkát ajánlom.

Milyen finomságokkal készül a Privát Hús az ünnepekre, melyeket a Penny polcain is megtalálhatnak a vásárlók?

A Füstölt hátsó csülök és a Darabolt füstölt comb húsvéti termékeink megjelennek a Penny polcain, mindkét termék tökéletes választás azoknak, akik a klasszikus termékeket keresik magas minősében.

A vásárlók gyakran a megszokott, már jól ismert húsféléket választják és kevésbe próbálják ki az újdonságokat. Miket érdemes kipróbálni a slágertermékeken kívül?

Azoknak a kedves vásárlóknak, akik újdonságra vágynak, javaslom a Karát kolbásszal töltött sült sonkát, amely egy különleges megjelenésű, sokoldalúan felhasználható, rendkívül kellemes ízvilágú termék.

Közeledik a kerti grillszezon, az emberek alig várják, hogy a kiszabaduljanak a négy fal közül. Mi az, ami nem hiányozhat egy tökéletes grill tálról idén sem?

Természetesen a Privát Hús Kft által gyártott Dárdás grillkolbászok! Hamarosan a hűtőpultokba kerülnek a Dárdás grillkolbászok: magyaros, borsos-fokhagymás és sajtos változatban is, bármelyiket választják a vásárlók, biztos sikert fog aratni!

PENNY magyar zöldségek, gyümölcsök

A magyar termékek szíve-java reklámfilm