1. home
  2. pennykucko
  3. Fenntarthatóság
  4. Társadalmi szerepvállalásunk
  5. Habitat for Humanity

Habitat for Humanity Magyarország támogatása

A Habitat for Humanity a világ 70 országában dolgozik azért, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. A lakhatási szegénység Magyarországon 1,5 millió embert érint. Ekkora probléma megoldásához széleskörű összefogásra és hatékonyabb lakáspolitikára van szükség. Mintaprogramjaikkal és szakpolitikai munkájukkal ennek a 1,5 milliónyi embernek akarnak segítséget nyújtani.


Küldetésük

A Habitat for Humanity Magyarországnál egy olyan jövőért dolgoznak, ahol minden ember méltó otthonban élhet. Céljukat a rászorulók közvetlen támogatásával és egy igazságosabb és befogadóbb magyarországi lakáspolitika elérésével kívánják megvalósítani.


Rendületlenül hiszik és vallják, hogy csak a biztonságos, egészséges és megfizethető otthon adhat hátteret a produktív és teljes élethez. A Habitat for Humanity Magyarország átmeneti otthonban élő családoknak és hajléktalan embereknek segít tisztes és megfizethető szociális bérlakásba költözni, hogy hosszas küzdelmek után végre új életet kezdhessenek.


Együttműködésünk

Idén, 2017-ben a PENNY  támogatásával egy önkormányzati szociális bérlakást újít fel a szervezet, hogy egy átmeneti otthonban élő család végre igazi otthonra találhasson.
A lakásba egy fiatal anyuka és két gyermeke költözik majd, akik egy éve vesztették el a lakhatásukat. Az édesanya, Adrienn tavaly vált el férjétől, akinek függő betegsége fontos szerepet játszott a család otthonának elvesztésében, így most egyedül neveli két gyermekét, Dominikot és Vivient. A kis családnak most újra lehetősége lesz egy saját otthonra.


Az együttműködés keretében a Habitat és a PENNY közös önkéntes napján a PENNYmunkatársai  a család új otthonának felújításában is segédkeztek. A lelkes munkatársak a lakásba költöző anyuka segítségével bontottak, gletteltek, festettek és gipszkartonfalat építettek. A PENNY támogatásának köszönhetően a család a karácsonyt már az új otthonban töltheti.


http://www.habitat.hu/habitat-magyarorszag