1. home
  2. pennykucko
  3. Fenntarthatóság
  4. Magyar Élelmiszerbank
  5. Adománykonvoj 2019

Minden év október 16-a az Élelmezés Világnapja.

Az idei évben a PENNY Market hozzájárulásának is köszönhetően rekord mennyiségű élelmiszert szállított az élelmezési világnapi konvoj. Az ország egyik meghatározó élelmiszer kiskereskedőjeként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet társadalmilag fontos kérdésekre, ezek közé tartozik az élelmiszerpazarlás is. Felelős vállalatként a vásárlóinkat is arra kérjük és buzdítjuk, hogy tegyenek velünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen.

 
A PENNY Market részvételével élelmiszeradományokkal megrakott kamionok haladtak át Budapest belvárosán az élelmezési világnap alkalmából, hogy az élelmiszerrel való pazarló bánásmódra és az egészséges étrend fontosságára hívják fel a figyelmet és támogassanak rászoruló családokat. Az Adománykonvojhoz idén az Élelmiszerbank 20 magyar és nemzetközi partnere csatlakozott.


A konvoj által szállított több mint 50 tonna élelmiszer – a változatosság jegyében – az élelmiszeripari termékek széles palettáját vonultatja fel. Megtalálható az adományok között: tészta, konzerv, keksz, üdítő ital, csokoládé és más tartós élelmiszerek.
Az élelmezési világnap egy fontos alkalom, hogy tudatosítsuk: közösen képesek vagyunk leszámolni a táplálkozással összefüggő problémákkal akár egy emberöltő alatt is, így mi lehetünk az a generáció, amely számára az éhezés ismeretlen fogalom.