1. home
  2. pennykucko/sajto/orszagos-mentoszolgalat-alapitvany

A PENNY 5 millió forinttal támogatja Magyarország életmentő hőseit

A PENNY arany fokozatú partnerként 5 millió forintot adományozott az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak (OMSZA). A hosszú távra tervezett támogatással Magyarország legrégebb óta jelen lévő hard diszkont üzletlánca az egészségügy frontvonalában éjjel-nappal életekért küzdő mentősök  nemes szolgálatát segíti. A pénzadományt az alapítvány részéről Mocskonyi Nóra, vállalati adományszervező vette át.

“Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az ország 255 mentőállomásán nap mint nap szolgálatot teljesítő több mint 8400 mentődolgozóért végzi a munkáját. Hiszünk a bajtársiasságban, a józan emberi gondolkodásban és a segítségnyújtás örömében. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Penny Marketben olyan hosszú távú partnerre leltünk, akivel osztozunk ezeken az értékeken.” – mondta el Kónya Zoltán, az OMSZA kuratóriumának elnöke, majd hozzátette: “Bajtársaink az elmúlt hónapokban kiemelt terhelésnek voltak kitéve, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a hazai gazdasági szereplőket is érzékenyen érintette a járvány. Éppen ezért tartjuk példamutatónak a Penny Market támogatását, amelyet ezúton is köszönünk minden bajtársunk nevében.”

 

“A Penny Market cégkultúrájában mindig is erősen jelen volt az empátia és szolidaritás. A koronavírus-járvány még inkább rávilágított azoknak, a járványhezetben is a lehető legmagasabb színvonalon teljesítő egészségügyi dolgozóknak a felelősségére és kitartására, akiknek kulcsszerepe van az életmentésben.” - nyilatkozta Florian Jens Naegele, a Penny Market Magyarország Kft. vezérigazgatója. “A magyar mentős közösség tagjai a legnehezebb helyzetekben és pillanatokban segítenek a bajba jutott embereknek. Tevékenységük ezért elismerést és támogatást érdemel, különösen a mostani helyzetben, amikor még inkább felértékelődik a szerepük és a támogatásuk is” - tette hozzá a cégvezető.