1. home
  2. pennykucko/sajto/dualiskepzes

Duális képzéssel és tervezhető karrier lehetőséggel vár a PENNYA PENNY az elmúlt hét során tartotta a német mintát követő duális képzésében végzett tanulói számára rendezett diplomaosztó ünnepségét Budapesten. A Német-Magyar Ipari és-Kereskedelmi Kamarával közösen szervezett duális üzletvezető képző programban már a harmadik évfolyam végzett idén.


Munka vagy továbbtanulás? Az érettségihez közeledve, sokak számára ismerős lehet a kérdés. A középiskolát elvégző tanulóknak gyakran nehézséget okoz az iskola utáni éveik elképzelése, megtervezése. Már ekkor sokan szembesülnek a ténnyel, hogy az iskolapadban megszerezhető elméleti tudás mellett létfontosságú a gyakorlati ismeretek elsajátítása is. A PENNY 2014 óta segíti az érettségizett tanulókat a duális üzletvezetői képzésével, szakmai fejlődést és karrierépítési lehetőséget biztosítva ezzel a hozzájuk jelentkezők számára.


A PENNY öt éve, a magyar piacon elsőként, és máig egyedüliként indított duális üzletvezető képzést a kereskedelmi cégek közül. A hároméves képzés során a diákok a cég által teljes mértékben támogatott elméleti oktatásban részesülnek, és ezzel párhuzamosan kipróbálhatják magukat a gyakorlatban a PENNY csapatában is. A képzés különlegessége abban is rejlik, hogy a PENNY-nél a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kétnyelvű szakmai bizonyítványát is megszerzik. A PENNY tervezhető karrierutat biztosít hallgatói számára. A képzés végeztével a tanulók megszerzik azokat az ismereteket, amelyek alkalmassá teszik őket az üzletvezetői pozíció ellátására. A PENNY duális tanulói már a tanulmányaik folyamán előléptetésben részesülnek, ami felelősségteljesebb feladatokkal és folyamatosan emelkedő fizetéssel jár. 2014 óta összesen három évfolyam végezte el a képzést és a folyamatosan bővülő vállalat sikeresen el tudta helyezni a frissen végzett tanulókat. Jelenleg 2 évfolyamon 21 fő tanul az üzletekben, egyéni mentorok által támogatva. A családias hangulat, és az ennek köszönhetően gyorsan kialakuló csapatszellem garantálja a vidám légkört és a hatékony, közös tanulást.


2019 őszén indul a duális üzletvezető képzés hatodik évfolyama.  Ide a jelentkezés még június 11-ig lehetséges. A PENNY minden olyan pályázót vár, akik rendelkeznek érettségivel, elkötelezettek a kereskedelmi szakma iránt, és kreatív ötleteikkel emelik a vásárlóik kiszolgálásának színvonalát.


A PENNY remek karrier lehetőséget kínál a jelenlegi és az újonnan csatlakozó munkatársai számára is. Az üzletlánc óriási hangsúlyt fektet az oktatásra és a munkatársai fejlesztésére. A duális (üzletvezetői és egyetemi) képzéseik mellet, a PENNY a jelenlegi dolgozói számára a belső szakmai képzésekkel és a külső készségfejlesztő és vezetőképző tréningekkel biztosít lehetőséget a folyamatos fejlődésre.