1. home
  2. Összefogott a PENNY és a Munch: élelmiszermentéssel a pazarlás ellen!

Összefogott a PENNY és a Munch: élelmiszermentéssel a pazarlás ellen!


Kezdetben két budapesti áruházban érhető el az egyre sikeresebb ételmentő szolgáltatásÚjabb lépést tesz a PENNY a fenntarthatóságért, ugyanis 2023. április 17-től az áruházlánc is csatlakozik a Munch ételmentő platformhoz. Az indulást követően két budapesti üzletben juthatnak minimum 50 százalékkal kedvezményesebb áron meglepetés ételcsomagokhoz a környezettudatos vásárlók. A három hónapos tesztidőszak lejártát követően pedig további egységeket vonhatnak be a kezdeményezésbe.


Folyamatosan azon dolgozik a PENNY, hogy ne csupán termékkínálatában, hanem működésében is kiemelkedő szerepet kapjon a tudatosság és a fenntarthatóság. Ezzel a törekvéssel összhangban a hazai áruházlánc együttműködési megállapodást írt alá a Munch online platformmal, hogy közösen lépjenek fel az élelmiszerpazarlás ellen. Az április 17-i indulás napjától Budapesten, a Lehel téri és a József körúti PENNY-üzletekben háromféle munch csomagból választhatnak a vásárlók. A kínálatban szerepelnek majd zöldség-gyümölcs, szárazáru és vegyes meglepetés összeállítások is, amelyek a termékek eredeti értékéhez képest legalább 50 százalékos kedvezménnyel érhetők el. Így ezek megvásárlásával nem csupán az ételpazarlás ellen tehetnek a vásárlók, de jelentős összegeket is megtakaríthatnak a bevásárlás során.


“Büszkék vagyunk rá, hogy egy újabb lépést tehetünk a kitűzött fenntarthatósági törekvéseink felé, hiszen így még több terméket menthetünk meg a kidobástól. Már korábban elindítottuk a Girbe-gurba termékeink értékesítését, amelynek keretén belül a külsőre nem tökéletes, ám minőségre kiváló beltartalmú zöldségeket és gyümölcsöket kínálunk kedvezményes áron a vásárlóinknak. Ennek tökéletes kiegészítője a Munch nagyszerű kezdeményezése, hiszen ezzel egy újabb pénztárcabarát megoldást kínálhatunk” – nyilatkozta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.


A Munch az élelmiszermentés egy játékos formáját kínálja. Az érdeklődők a Munch alkalmazáson keresztül egy úgynevezett „meglepetéscsomagot” vásárolnak meg előre, amelyet az előzetesen megadott idősávban az üzletben vagy étteremben vehetnek át. Ezekbe a csomagokba rövid lejárati idővel rendelkező, vagy fogyasztásra még teljes mértékben alkalmas, de nem szabványos külalakú termékek kerülnek.


„A Munch és PENNY együttműködésében hatalmas lehetőség rejlik, hiszen egy országos lefedettséggel rendelkező partnerrel bővültünk, miközben az ételmentő közösségünk tagjai már átlépték itthon az 500 000 embert, akik minden városban várják a lehetőségeket. Ugyan még csak két boltban tesztelünk, de bízunk benne, hogy a mostani együttműködés csak a kezdete egy hosszútávú partnerségnek és szépen fokozatosan sikerül minél több boltban bevezetni az ételmentő szolgáltatást.” – mondta Perepelica Kirill, a Munch társalapítója


A Munch által életre hívott ételmentéshez nem csupán hazai PENNY-üzletek csatlakoznak: egy hete már elérhető a cseh PENNY-nél, illetve a cégcsoporton belül jelenleg a csehországi és szlovákiai Billa üzletlánccal is folynak tárgyalások. Így a PENNY magyarországi leányvállalata már egy nemzetközi, REWE-csoport szintű együttműködés elindítója lehetett.


A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 228 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.


A Munch-ról:

A Munch-ot 2020-ban 4 fiatal hozta létre, akik a modern technológia eszközét felhasználva harcolnak az ételpazarlás ellen. A Munch egy platform, amin keresztül éttermek, pékségek, boltok és szállodák kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. A platformmal mindenki könnyedén tehet az ételpazarlás ellen, miközben jókat eszik – jó áron! A Munch elérhető a böngészőből és telefonos alkalmazás segítségével is. A kezdeményezéshez a cég megalakulása óta már több mint 900 vendéglátóhely csatlakozott, és több mint 500.000-en töltötték le az alkalmazást. 2021 novembere óta pedig már Csehországban is jelen van, ahol a Nesnězeno cseh ételmentő alkalmazással összeolvadva tesznek az élelmiszerpazarlás ellen. A Munch elnyerte az “Év Fenntartható Vállalkozása díjat”, valamint az OMÉK-on, Magyarország legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, az “Élelmiszerpazarlás megelőzéséért Díjat” is.

2023. április 18.