1. home
  2. Országszerte muncholhatunk a PENNY üzleteiben

Országszerte muncholhatunk a PENNY üzleteibenAz üzletlánc több mint 70 ezer kedvezményes árú élelmiszercsomagot értékesített az elmúlt 2 hónapban

2024. február közepétől országos szinten elérhetőek a Munch meglepetéscsomagjai a PENNY üzletekben. Ez idő alatt közel 25 ezer vásárló, több mint 70 ezer csomag élelmiszert mentett meg a kidobástól, ami megduplázta a több mint egy éve fennálló együttműködés eredményeit.  A népszerű élelmiszermentő csomagokat továbbra is legalább 50% kedvezménnyel tudták megvásárolni az érdeklődők.


A PENNY Magyarország és a Munch együttműködése az év elején új szintre lépett; az élelmiszerlánc összes üzlete csatlakozott az ételmentő platformhoz. Így országszerte minden érdeklődő 50%-kal kedvezményesebb áron juthat zöldség és gyümölcs, valamint vegyes élelmiszercsomagokhoz. Ezek megvásárlásával eddig összesen 105 millió forint értékű élelmiszert mentettek meg a vásárlók a kidobástól.


„Nagy örömünkre szolgál, hogy vásárlóink körében továbbra sem csökkent az érdeklődés az élelmiszermentő szolgáltatás iránt. Eddig Pest, Komárom-Esztergom és Baranya vármegyében tapasztaltuk a legnagyobb érdeklődést a Munch csomagok iránt, de kiemelt célunk, hogy minél több emberhez juttassuk el kezdeményezésünket, ezzel pedig még több élelmiszert mentsünk meg.” – számolt be az együttműködés eddigi sikereiről Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.


„A PENNY-vel való közös sikereink is azt bizonyítják, hogy az emberek szívesen vesznek részt az élelmiszer-pazarlás elleni törekvésekben. Nemzetközileg közel hárommillió élelmiszer csomagot mentettek már meg a muncholók. Ehhez a számhoz pedig a PENNY-vel való együttműködésünk is nagyban hozzájárult, mind Magyarországon, mind Csehországban.” – nyilatkozta Perepelica Kirill, a Munch társalapítója.


Így működik a Munch a PENNY üzletekben

Az érdeklődők a Munch alkalmazáson keresztül egy úgynevezett „meglepetéscsomagot” vásárolhatnak meg, amelyet az előzetesen megadott idősávban a kiválasztott PENNY üzletben vehetnek át.  A csomagokba rövid lejárati idővel rendelkező, vagy fogyasztásra még teljes mértékben alkalmas, de nem szabványos formájú, csomagolású termékek kerülnek.A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az üzletlánc jelenleg 233 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és több mint 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az üzletlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.A Munch-ról:

A Munch-ot 2020-ban 4 fiatal hozta létre, akik a modern technológia eszközét felhasználva harcolnak az ételpazarlás ellen. A Munch egy olyan platform, amin keresztül éttermek, pékségek, boltok és szállodák kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. A Munch-csal mindenki könnyedén egy ételmentő közösség részese lehet, miközben jókat eszik – jó áron! A cégbe 2022 novemberében beolvadt a cseh alapítású Nesnězeno applikáció, így a két alkalmazás segítségével már több, mint 2 millió app letöltő menthet ételt Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában.  A Munch elnyerte az “Év Fenntartható Vállalkozása díjat”, valamint az OMÉK-on, Magyarország legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, az “Élelmiszerpazarlás megelőzéséért Díjat” is.  

2024. április. 29.