1. home
  2. Közel 2 milliárd forint összegű adomány a PENNY-től

Közel 2 milliárd forint összegű adomány a PENNY-től


Ekkora értékben támogatta a rászorulókat a vállalat 2023-ban

Nagyszerű eredményeket ért el karitatív partnereivel közösen a PENNY Magyarország a tavalyi évben. A különböző gyűjtőakciók és termékadományok által, közel 2 milliárd forint értékű felajánlással könnyítették meg rászoruló családok, hátrányos helyzetű és beteg gyermekek, valamint a helyi közösségek élethelyzetét.


„A PENNY több mint negyed évszázada foglalkozik társadalmi és környezeti ügyekkel Magyarországon, munkánk során kiemelt szerepet kap az adományozás és segítségnyújtás. Nagy örömünkre szolgál, hogy partnereinkkel stabil és sikeres az együttműködésünk és minden nap segíthetünk azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Határozott célunk, hogy továbbra is folytassunk minden olyan programot, amellyel a nélkülözők életét könnyíthetjük meg.” – fogalmazott Kazatsay Eszter, a PENNY Magyarországi kommunikációs vezetője.


A legfontosabb törekvések 2023-ban:


PENNY Magyarország az élelmiszerpazarlás ellen

Az üzletlánc az elmúlt évben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, az Ökumenikus Segélyszervezettel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve több mint 1500 tonna élelmiszeradománnyal járult hozzá a rászorulók segítéséhez. Felelőségteljes vállalatként ezért ismét kiérdemelte a platina fokozatú támogató címet a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől. Emellett immáron tizedik alakalommal csatlakozott az „Adománykonvoj” akcióhoz harminc raklapnyi termékkel.


Gyűjtések és adományozás a Magyar Vöröskereszt segítségével

A két szervezet többéves múltra visszatekintő, folyamatosan működő élelmiszertámogatási programja során tartós élelmiszert, édességet, tisztálkodószert és vegyi árut oszt szét a rászorulók között. A szeptemberi tanévkezdés előtt iskolai felszereléssel segítették a családokat, az ünnepek közeledtével több országos akciót is lebonyolítottak, valamint a PENNY Mikulásfutás CSR partnere is a Magyar Vöröskereszt volt.


Beteg gyermekek kívánságai teljesültek

2023-ban öt beteg gyermek kívánságát váltotta valóra a PENNY és a Csodalámpa alapítvány, ezzel segítve a gyógyulási folyamatot. A családjaik számára 50.000 forint értékű PENNY utalványt juttattak el, hogy könnyebbé tegyék számukra a karácsonyi időszakot. Emellett közel 100 kg szaloncukrot osztották szét a kórházak gyermekosztályain.


PENNY finomságok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvényein

Közel 2500 gyermek arcára csaltak mosolyt az élelmiszerlánc által biztosított nassolnivalók és ajándékok az alapítvány gyermeknapi és karácsonyi programjain 2023-ban is.


Új autó az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak

A PENNY vásárlói az akciós újság segítségével járulhattak hozzá a gyűjtéshez, melynek eredményeként az üzletlánc új autót vásárolt az alapítvány részére, így elősegítve a munkájukat.


A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 231 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és több mint 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.


2024. március 7.