1. home
  2. Hátrányos helyzetű gyermekek karácsonya

Hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát szépítette meg a PENNY


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal karöltve segítettünk


Idén 31. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a „Mindenki Karácsonya” programot. A szervezettel immáron 10 éve dolgozunk együtt, ezért az ünnepi program támogatása sem volt kérdéses a számunkra. Segítségünkkel hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik karácsonyát varázsoltuk szebbé és tettük emlékezetessé.


December 12-én a Cinema City Westend adott otthont az ünnepségnek, amelynek keretén belül a Budapesti Operettszínház színművészei és a Pesti Broadway Stúdió növendékei adtak előadást. A 300 résztvevő gyermek budapesti általános iskolákból és más intézményekből érkezett az eseményre. Néhány nappal később, december 18-án pedig a Magyar Állami Operaházba invitáltak rászoruló gyermekeket és családjaikat a Diótörő díszelőadására. Az összesen közel 1200 résztvevő főként budapesti és agglomerációs, valamint vidéki általános iskolákból és intézményekből érkezett. A szervezet határon túli központjának köszönhetően ezúttal Erdélyből és Felvidékről is csatlakozhattak családok az eseményre. A programok végén a vendégek nemcsak felejthetetlen élményekkel, hanem ünnepi ajándékcsomagokkal is gazdagodtak a támogatók jóvoltából.


„Mi, a PENNY-nél mindig örömmel állunk olyan kezdeményezések mögé, amivel jót tehetünk és segíthetünk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Kiemelt szívügyünk a gyermekek segítése, ezért rendkívül boldogok vagyunk, hogy a most megvalósuló ünnepi program támogatásával számos hátrányos helyzetű gyermek és családjaik karácsonyának szebbé varázsolásához járulhattunk hozzá” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja a fizikailag, értelmileg sérült, az árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása, jövőjük megalapozása, gyermekintézmények segítése. A szervezet 12 program keretén belül nyújt konkrét segítséget a hozzáfordulóknak.


„Legutóbbi rendezvényünkön, a Mindenki karácsonyán 300 gyereknek szereztek örömet a PENNY édes és sós finomságai, szaloncukrai. A nassolnivalókból a gyerekek hátizsákjába is bőven jutott” – mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke.


Természetesen nem csak az ünnepi időszakban fontos a vállalatunk számára, hogy a rászoruló gyermeken és családokon segítsünk. Ebben az évben budapesti és vidéki bölcsődéket, óvodákat és iskolákat támogattunk termékadományokkal, együttműködtünk a "Jót, s jól..." Közérdekű Iskolai Alapítvánnyal és az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvánnyal. Emellett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat városligeti Gyermeknapját is támogatta az áruházláncunk, ezzel összesen több mint 800 gyermeken segítettünkk a 2022-es év során.


A PENNY-ről:


A PENNY Market Kft. 1996 óta van jelen Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 228 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolataira. Új beruházásaival, terjeszkedésével folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a vállalati társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt, ezért folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok életminőségének javítása.