1. home
  2. Gyermeknap PENNY-módra: többmilliós adomány és önkéntes segítség

Gyermeknap PENNY-módra: többmilliós adomány és önkéntes segítség


Több szervezetet támogatva ünnepelte a legkisebbeket az áruházlánc

Gyermeknap alkalmából ismét rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek segítésével foglalkozó szervezeteket támogatott több millió forint összértékű termék- és pénzadománnyal a PENNY Magyarország. Dolgozói pedig önkéntes munkával járulnak hozzá ahhoz, hogy a támogatói szervezetekkel együttműködve mosolyt varázsoljanak a legkisebbek arcára.


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az áruházlánc már több ízben dolgozott együtt azon, hogy megszépítse a gyermekek és a hátrányos helyzetű családok mindennapjait. Idén a PENNY egymillió forint értékű termékadománnyal támogatta a Gyermekmentő Szolgálat gyermeknapi programját, hogy ismét hangos gyermekkacaj tölthesse meg a budapesti Városligetet. Ezen felül az áruházlánc munkatársai közül többen önkéntesként is részt vettek a rendezvény lebonyolításában. A kétnapos, teljesen ingyenes eseményen kézműves elfoglaltságokkal, sportprogramokkal, a nagysikerű Nemzetek Utcájával, edukációs előadásokkal és koncertekkel fogadták az érdeklődőket.


„A PENNY-nél a kezdetektől fogva kulcsfontosságú szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás, aminek elemi része az adományozás és a segítségnyújtás, nem csak céges, de munkavállalói szinten is. Mindig keressük az olyan alkalmakat, amikor jó ügyekért tehetünk és segíthetünk a rászoruló gyermekeknek és családjaiknak. Büszkék vagyunk rá, hogy idén a gyermeknap alkalmából több támogató szervezettel is együtt dolgozunk, a termék-és pénzadományokon felül, munkatársainknak hála önkéntes munkával is segítve őket. Így, ha csak néhány napra is, de bearanyozhatjuk azoknak az életét, akiknek a legnagyobb szüksége van rá” mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.


A PENNY-nél persze nincs szükség gyereknapra vagy más különleges alkalomra a jótékonykodáshoz: 1 millió forint összegű adománnyal támogatja idén is a Csodalámpa Alapítvány munkáját, amiből a szervezet három, súlyosan beteg gyermek kívánságát tudja megvalósítani. A Csodalámpa Alapítvány évente közel háromszáz 3 és 18 év közötti életveszélyesen beteg, Magyarországon gyógykezelt gyermek egy-egy kívánságát teljesíti. Húszesztendős fennállásuk alatt ezt már 4725 alkalommal tudták megtenni a PENNY-hez hasonló adományozóknak köszönhetően. Az így okozott örömteli pillanatok pedig nagymértékben hozzájárulhatnak a gyermekek pozitív mentális állapotához, ezzel esélyt és reményt adva a gyógyulási folyamatban a nagybeteg kicsiknek.


A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 229 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.


2023.05.30.