4. Minden része feldob
A datolyában található jó minőségű szénhidrátok fogyasztása dopamint termelést okoz a szervezetben, mely serkenti az agyműködést, illetve a motivációt, illetve csökkeni a rossz közérzetet és a szorongást. De nem csak a boldogság érzetünket, de az energiai szintünket is serkenthetjük a datolyaszilva segítségével, azonban ehhez a húsa mögé kell nézünk, ugyanis a pörkölt, őrölt datolyaszilvát kávé helyettesítésére is használják. Az élénkség érzetét a mag esetében, a kávébabbal ellentétben, nem a koffein okozza, hanem egy L-DOPA nevű vegyület, mely a szervezet dopamintermelését fokozza.
5. Hogyan érdemes datolyaszilvát fogyasztani.
A nyers fogyasztás mellet a datolyaszilvát gyakran fogyasztják aszalt formában, de tehetjük süteményekbe, kenyérbe, salátába továbbá készíthetünk belőle kompótot, lekvárt, pudingot.