1. home
  2. Szolgáltatások
  3. Üzleteinkben elfogadott fizetőeszközök

Üzleteinkben elfogadott fizetőeszközök

Készpénz

Forinttal (HUF) és Euróval (EUR) lehet fizetni üzleteinkben. 

Euróval (EUR) történő fizetés esetén 100 EUR a legmagasabb címlet, melyet elfogadunk, visszaadni minden esetben forintot tudunk. Euróból csak bankjegyet fogadunk el, érmét nem! Az adott időszakra érvényes váltási árfolyam a kasszánál kerül kihelyezésre.

Bankkártyás fizetés

Üzleteinkben 2020. március 27-től 5.000,- Ft-ról 15.000,- Ft-ra emelkedik a PayPass PIN kód nélküli vásárlási limit. Amennyiben ezt a Te kártyakibocsátó bankod már engedélyezte, úgy igénybe tudod venni. Előfordulhat hogy a kártyakibocsátó bankod néhány nappal később állítja át a rendszerét, de legkésőbb április 15-én mindenki számára elérhető vált a szolgáltatás. 

Továbbá tájékoztatunk, hogy az Európai Unió új pénzforgalmi irányelve által 2019. szeptember 14-én életbe léptetett szabály, miszerint amennyiben az egymás utáni érintés nélküli tranzakciók száma eléri az 5-öt vagy a kumulált összegük a 150 Eurónak megfelelő összeget (kb. 52.500 Ft), a kártyakibocsátó bank köteles a vásárlót azonosítani pl. PIN kódjának megadásával, hogy valóban a kártyabirtokos használja-e a kártyát. Így előfordulhat, hogy a terminál a 15 ezer forintos limit alatt is csak PIN kód megadásával engedélyezi a tranzakciót.

Üzleteinkben a következő kártyatípusokat fogadjuk el:

SZÉP kártya

2023. augusztus 1. és december 31. között mind a 229 magyarországi PENNY üzletben ismét használható fizetőeszközként a SZÉP-kártya.


A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt teljes összeg 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között hidegélelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. A lehetőség kizárólag a meghatározott élelmiszer-termékkategóriákra vonatkozik, viszont kivételt képeznek az alkoholt tartalmazó italok, illetve a dohány- és feldolgozott dohánypótló termékek. Fontos továbbá, hogy a lehetőség csak a rendeletben szabályozott időpontig, azaz 2023. december 31-ig érvényes. Önkiszolgáló kasszáknál nem használható.

Cashback - Fizetéskor készpénzt is felvehetsz!

Fizetéskor készpénzt is felvehetsz! Extra költségek nélkül! OTP Maestro és egyes Mastercard* lakossági kártyával, min. 3.000 Ft feletti vásárlás esetén, max. 20.000 Ft készpénz vehető fel!


* A szolgáltatás lakossági Maestro illetve lakossági forintalapú Mastercard kártyákkal vehető igénybe, kivéve: Simple kártya, Mastercard PayPass Matrica, webKÁRTYA, Lakossági Mastercard Devizakártya, Meglepetés (Prepaid) kártya, Prepaid Maestro PayPass kártyák és a 2015. szeptember 9-ig kibocsátott Mastercard Online, valamint Mastercard kártyák. A Mastercard Online és Mastercard típusú kártyák esetén – kivéve a b)-d) pontokban felsorolt Mastercard típusú kártyákat – a szolgáltatás igénybe vehető a 2015. szeptember 10-ét követően kibocsátott új és pótkártyákkal, valamint a 2015. októbertől lejáró kártyák cserekártyáival A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek: https://www.otpbank.hu/portal/hu/BetetiKartya/vasarlaskeszpenzatvetellel


Bankkártyáddal, számláddal annak egyenlegével kapcsolatos hibákért társaságunk nem vállal felelősséget, az ezekkel kapcsolatos tájékoztatásért kérünk, fordulj számlavezető bankodhoz!

Utalványok

Üzleteinkben a következő utalványokat fogadjuk el:

  • REWIN étkezési utalványok
  • Posta Paletta ajándék- és iskolakezdési utalvány
  • Edenred (ajándékutalvány)