1. home
  2. Szolgáltatások
  3. Áfás számla
Tisztelt Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2007. évi CXXVII. törvény (ÁFA törvény) rendelkezési szerint a vásárlásról a (ÁFA-s) számla és nyugta egyidejű kibocsátása nem lehetséges.

2020. július 1. napjától (ÁFA-s) számla igénylésére csak Vevőkártya birtokában van lehetőség, az alábbiak szerint:

 

1. Ha még nem rendelkezik Vevőkártyával


A „Vevőkártya Igénylőlap” kitöltésével kérheti a kártya kiállítását az Üzletvezetőtől/Műszakvezetőtől.  A Vevőkártya az igénylést követően azonnal aktiválásra kerül, mely az átvételt követően azonnal használható.

Fizetés előtt, a Vevőkártya birtokában szükséges jeleznie, hogy nyugta kibocsátása helyett (ÁFA-s) számla kiállítását igényli.

 

2. Ha már rendelkezik Vevőkártyával


Kérjük, hogy ne felejtse el fizetés előtt jelezni, hogy nyugta kibocsátása helyett (ÁFA-s) számla kiállítását igényli.

 

Megértésüket Köszönjük!

 

Kérjük vevőkártyával rendelkező vásárlóinkat, hogy a kártya használata előtt legyenek kedvesek munkatársainkkal egyeztetni, hogy minden szükség adat szerepel-e a kártyán, valamint aktualizálják az adatokat.

Felhívjuk figyelmüket, hogy jogszabályi változás következtében 2020. július 1-jétől a kibocsátott számlán fel kell tüntetni a terméket beszerző vevő áfaalany adószámának első 8 számjegyét, vagyis a vevői adószámot. Amennyiben Ön, mint áfaalany jár el, kérjük, hogy ellenőrizze a számla adattartalmát és amennyiben az adatok hiányosak, úgy azt jelezze a Pénztáros felé. A pénztártól való távozás után a számla adattartamára vonatkozóan reklamációt nem fogadunk el!