1. home
  2. 2022 évi adományok összefoglaló

2022-ben több mint 600 millió forintnyi adománnyal segített a PENNY!

 Rászoruló családokat, hátrányos helyzetű gyermekeket és helyi közösségeket is támogattunk


Az adományozások terén is mozgalmas évet zártunk 2022-ben. Nagyszabású gyűjtőakciókkal és nagyvonalú termékadományokkal, összesen több mint 600 millió forint értékben segítettük azokat, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá.


Számunkra a kezdetektől fogva kiemelten fontos a jó ügyek támogatása, ennek szellemében idén is folytatódnak a CSR projektek, és a 2022-es év is rendkívül mozgalmas volt ezen a téren. Meghatározó mérföldkő volt a Magyar Vöröskereszttel való egyéves együttműködés. A nagy múltú szervezettel a tavalyi év elején azért fogtunk össze, hogy az Ukrajnában zajló háború elől menekülő családokat termék- és pénzadományokkal segítsük. A karácsonyi ünnepek előtt pedig tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtöttünk a rászorulók számára, ezzel is szebbé és könnyebbé téve a nehéz körülmények között élők mindennapjait. Az akció során a több mint 150 hazai PENNY üzletben elhelyezett gyűjtőpontokon összesen 31 tonna adományt gyűjtött össze a Vöröskereszt közel 400 munkatársa és mintegy ezer önkéntese.


A vállalatunk 25 millió forinttal segítette az immár 15 éve támogatott Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt. Az összegből egy létfontosságú lézerkészülék, valamint egy speciális, beteg gyermekek szállítását megkönnyítő kisbusz vásárlásával járultunk hozzá a szervezet munkájához.


A Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját is aktívan támogattuk. 110 üzletből összesen közel 489 millió forint, míg a logisztikai központokból majdnem 73 millió forint értékű élelmiszeradomány átadásával a vállalatunk mintegy 563 millió forintnak megfelelő termékadománnyal járult hozzá ahhoz, hogy az egyesület hálózatán keresztül étel kerülhessen a nélkülözők asztalára.


Számunkra a helyi közösségek segítése is kiemelt fontosságú. A PENNY Budapesti és vidéki óvodákat, bölcsődéket, valamint iskolákat támogatott különféle izgalmas és felejthetetlen élményprogramokkal, termékadományokkal. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve pedig több ízben is szerveztünk programokat a rászoruló családok számára. Ezen akciókon keresztül több ezer gyermek arcára tudtunk mosolyt csalni a 2022-es esztendőben.


„A PENNY több mint negyed évszázada elhivatott a társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt Magyarországon, amelynek elválaszthatatlan része az adományozás és a segítségnyújtás is. Büszkék vagyunk rá, hogy 2022-ben még több rászoruló családot és gyermeket támogathattunk élményt adó programjainkkal, adománygyűjtő akcióinkkal és élelmiszermentő programunkkal, ez utóbbival az élelmiszerpazarlás ellen is jelentősen fellépve. Hálásak vagyunk, hogy ezt több esetben vásárlóink bevonásával tehettük meg. Célunk, hogy idén is folytassuk ezeket a programokat, és minél több rászoruló ember életét könnyítsük meg” – nyilatkozta a témában Florian Jens Naegele, a PENNY magyarországi vezérigazgatója.


A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 228 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.