1. home
  2. Receptek
  3. Zöldbabfőzelék (glutén- laktózmentes)

Zöldbabfőzelék (glutén- laktózmentes)


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
Vöröshagyma
1 dl
MYBio Extra szűz olívaolaj
0.5 darab
Étkezési paprika
0.5 darab
Paradicsom
1 gerez d
Fokhagyma
ízlés szerint
Só, bors
1 teáskanál
PENNY őrölt édes fűszerpaprika
45 dkg
Zöldségeskert zöldbab (frissel is helyettesíthető)
2 dl
Sissy laktózmentes tejföl
3 evőkanál
Gluténmentes zabpehelyliszt
1 evőkanál
Gluténmentes zabpehely
pár csepp
Bino citromlé
0.5 csokor
Friss petrezselyem

Előkészítés

1
A zöldbabfőzelék elkészítéséhez az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beledobjuk az egész paprikát és paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával.
2
Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk és felöntjük 5 dl vízzel. Lefedve puhára főzzük kb 20-25 perc alatt, majd kivesszük belőle a paprikát és a paradicsomot.
3
A tejfölhöz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés (néhány kanállal hozzákeverjünk a forró főzőléből) után a főzelékhez adjuk.
4
Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a zabpehellyel, végül pár csepp citromlével savanyítjuk.

Hasonló receptek