Zabpelyhes keksz cukormáz szellemekkel
Előkészítés
30 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
20 dkg
finomliszt
20 dkg
aprószemű zabpehely
15 dkg
porcukor
0.5
citrom héja
20 dkg
Líra margarin
0.5 teáskanál
Mrs. Baker sütőpor
1 db
tojás
20 dkg
Chocola fehércsokoládé
Előkészítés
1
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint.
2
A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőbe tesszük, majd 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és korongokat szaggatunk belőle.
3
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
4
A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és szellemeket formázunk vele a kekszekre, szemük helyére kis étcsoki darabokat teszünk.