Spenótos sonkás sajtos gofriszendvics
Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1.5 bögre
PENNY teljes kiőrlésű liszt
0.5 bögre
PENNY finomliszt
1.25 teáskanál
PENNY sütőpor
1 csipet
Só
1 evőkanál
PENNY kristálycukor
1 bögre
Sissy 2,8% tej
1 evőkanál
Sissy teavaj
1 darab
Tojás
1 teáskanál
Vaníliaaroma
gofrisütő kenéséhez
Sütőspray vagy PENNY étolaj
6 darab
Karát szeletelt baconszelet
2 evőkanál
Czifra majonéz
6 szelet
Karát ínyenc pulykamell sonka
ízlés szerint
Zöldségeskert bébispenót
1 darab
Paradicsom
Előkészítés
1
Előmelegítjük a gofrisütőt közepesen magas hőfokra. Közben egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót, és a cukrot.
2
Egy másik edényben összekeverjük a tejet az olvasztott vajjal, a tojással és a vaníliakivonattal. Ha ezzel megvagyunk, a nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, majd alaposan elkeverjük.
3
A gofrisütő belső részét kifújjuk vagy kikenjük egy kevés olajjal. Ezután kb. 1/3 csészényi tésztát a gofrisütő mélyedéseibe öntünk, majd csukott fedéllel addig sütjük, amíg a gofri aranybarna és ropogós lesz. Ez nagyjából 5-6 percet jelent. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a gofrikat.
4
Miközben hülnek a gofrik, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a bacont, a zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a paradicsomot pedig felkarikázzuk.
5
Megkenjük a gofrikat a majonézzel, majd a lapokra 1-1 szelet pulykasonkát, bacont, paradicsomkarikákat és 1 db bébispenót levelet teszünk. Végül a két gofrilapot egymásra borítjuk.