1. home
  2. Receptek
  3. Őszi minestrone leves

Őszi minestrone leves


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

3 evőkanál
PENNY étolaj
1 gerezd
Fokhagyma
3 levél
Zsálya
1 ág
Rozmaring
2 darab
Babérlevél
1 fej
Vöröshagyma
3 darab
Sárgarépa
0.5 darab
Zellergumó
1 doboz
PENNY babkonzerv
1.25 dl
San Fabio paradicsomszósz
1 marék
Zöldségeskert kelbimbó
9 dkg
Hajdina vagy barnarizs
2 teáskanál

Előkészítés

1
Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot és a babérlevelet, kb. 2 percig főzzük.
2
Ezután beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott répát és a zellert, majd pár percig dinszteljük, amíg a hagyma átlátszó lesz.
3
Hozzáadjuk a babot, és a paradicsomszószt, alaposan összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük, és 15 percig főzzük.
4
Végül hozzáadjuk a leveles kelt és a hajdinát is, hozzáöntünk még annyi folyadékot, hogy 5 cm-re ellepje, és félig lefedve addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

Hasonló receptek