Köményes sajtos rúd
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
850 gramm
PENNY finomliszt
ízlés szerint
Só
12 gramm
PENNY sütőpor
250 gramm
Sissy csökkentett zsírtartalmú vaj
250 gramm
Sertészsír
5 darab
PENNY tojás
100 gramm
Sissy tejföl
200 gramm
Sissy trappista sajt
1 evőkanál
PENNY egész fűszerekömény
Előkészítés
1
A köményes sajtos rúd elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport, a szoba-hőmérsékletű vajat, a zsírt, a tojást, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk.
2
Hűtőbe tesszük egy negyedóráig. Majd enyhén lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy derelyevágó segítségével kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk belőle.
3
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, a köménnyel, és a 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk hűlni, és már ehetjük is.