1. home
  2. Receptek
  3. Juhtúrós rakott puliszka

Juhtúrós rakott puliszka


Elkészítés teljes ideje
75 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

7 dl
Sissy tej
20 dkg
Kukoricadara
30 gramm
Sissy teavaj
20 dkg
Dárdás füstölt szalonna
1 fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
25 dkg
Sissy félzsíros krémes túró
20 dkg
Juhtúró
15 dkg
Sissy tejföl
20 dkg
San Fabio mozzarella

Előkészítés

1
A tejet felforraljuk egy nagy lábasban, majd beleszórjuk a kukoricadarát és a sót. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű, krémes masszát kapunk, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a puha vajat.
2
Közben egy serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, majd megpároljuk rajta a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát. Összekeverjük a kétféle, villával összetört túróval és a tejföllel, sózzuk (a juhtúró sósságától függően), borsozzuk.
3
A puliszka felét vékonyan kivajazott sütőtálba simítjuk, és eloszlatjuk rajta a túrós keveréket. Befedjük a többi puliszkával, a tetejére rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát.
4
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a sajt megolvad és színt kap. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek